Μόνο για εμβολιασμένους ή για όλους; Το δίλημμα εστίασης και ψυχαγωγίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μετρούν οι επιχειρήσεις

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μετρούν οι επιχειρήσεις του ψυχαγωγικού κλάδου για να επιλέξουν αν θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πελάτες. Το επόμενο βήμα πάντως είναι η νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των rapid test στην είσοδο.

Προνόμια εμβολιασμένων: Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις

Η…  πόρτα  και ο πορτιέρης γίνονται πλέον θεσμός στην εστίαση. Και προϋπόθεση για να μπει ο πελάτης μέσα το σκανάρισμα  του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους αμιγείς χώρους μόνο για εμβολιασμένους  και επιπλέον για τους μικτούς χώρους αρνητικού rapid test. 

Με απλά λόγια ο κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει έναν υπάλληλο στην πόρτα για να σκανάρει κάθε πελάτη  αν έχει κανει το εμβόλιο ή αν έχει το απαραίτητο τεστ που πρέπει να έχει κάνει για να μπει στο κατάστημα. 

Αυτά θα είναι τα προνόμια για εμβολιασμένους - Σε ισχύ από 15 Ιουλίου

Το  δίλημμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Μέχρι 15 Ιουλιου οι επιχειρηματίες πρέπει υποχρεωτικά να διαλέξουν. Αμιγείς ή μικτοί χώροι;

Το δίλημμα είναι μεγάλο, καθώς όσοι θα απευθύνονται αμιγώς σε εμβολιασμένους, θα απευθύνονται σε  λιγότερους υποψήφιους πελάτες, αλλά θα έχουν  μεγάλη πληρότητα: 85% για καφέ και εστιατόρια και 60% για τα μπαρ.

Πολλοί  προτιμούν μικτούς χώρους. Βλέποντας πιο σημαντικό το  πλεονέκτημα να  απευθύνονται σε όλους τους υποψήφιους πελάτες  σε σύγκριση με το μειονέκτημα ότι οι πελάτες θα πληρώνουν και rapid test  ή ότι η πληρότητα θα είναι μικρή ( 60% σε εστιατόρια και καφέ και μόνο 25% στα μπαρ).

Σκέρτσος στο Star: Με εφαρμογή η είσοδος εμβολιασμένων στα καταστήματα

 «Έρευνα» πριν την έξοδο σε εστιατόρια και μπαρ

Αλλά και για τους πελάτες ο πονοκέφαλος θα είναι μεγάλος: Θα πρέπει να ελέγχουν τη σήμανση του κάθε καταστήματος και να ενημερώνονται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ίντερνετ πριν το επισκεφθούν.

Η ψυχαγωγία μόνο για εμβολιασμένους είναι κίνητρο εμβολιασμού. Δημιουργεί όμως και  προϋποθέσεις, ακόμη και στο κακό σενάριο  της πανδημίας,  αυτές οι επιχειρήσεις να μη χρειαστεί να κλείσουν, γιατί  δεν το αντέχει η οικονομία.

«Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, το καταλαβαίνετε  ότι αν έρθει πανδημία  στην Ελλάδα τον χειμώνα τελειώσαμε οικονομικά» δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Open o Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχουν λεφτά, αν έρθει πανδημία τον χειμώνα τελειώσαμε»     

Με νομοθετική παρέμβαση θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ελέγχουν τα πιστοποιητικά των πελατών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top