Νέα μέτρα από 5/7: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test στα νησιά  

Ανοιχτό από Χαρδαλιά το ενδεχόμενο μέτρων και στις χερσαίες μετακινήσεις!

Στα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα για τις μετακινήσεις στα νησιά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,  κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα 4 νησιά στα οποία αυξάνονται τα κρούσματα 

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 5 Ιουλιου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.  

Για ανήλικους 12-17 ετών απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα, όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.  

Μεταλλάξεις Ελλάδα: Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν με την παραλλαγή Δέλτα

Από την επιστροφή από τα νησιά συνιστάται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται τα νησιά Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα, ενώ στα πορθμεία μεταξύ ηπειρωτικής χώρας και νησιών, για πολύ κοντινές αποστάσεις, θα απαιτείται για τους εργαζόμενους μόνο η διενέργεια self test, όπως και για τους εργαζόμενους που μετακινούνται σε μικρές αποστάσεις μεταξύ νησιών.           

Εντύπωση προκάλεσε πάντως ότι ο κ. Χαρδαλιάς άφησε να εννοηθεί  ότι για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα από την κυβέρνηση και ανάλογα με αυτά θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top