Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα 4 νησιά στα οποία αυξάνονται τα κρούσματα 

Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία  

Την προσοχή του Νίκου Χαρδαλιά τράβηξαν κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό τέσσερα συγκεκριμένα νησιά, στα οποία παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Ελλάδα εισέρχεται στην τουριστική περίοδο. 

Χαρδαλιάς: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη

Πρόκειται για την «πορτοκαλί» Κω, τη Ρόδο που είναι «κίτρινη», την Πάρο που είναι και εκείνη στο «κίτρινο» χρώμα, αλλά και την Ικαρία η οποία είναι «πράσινη».

Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Όλα τα βήματα στην ελευθερία   

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε συγκεκριμένα  ότι παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερά πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. «Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά, όπου  το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό. Ωστόσο σε τέσσερις περιοχές, την Πάρο, την Κω, την Ρόδο και την Ικαρία παρατηρούνται μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν, γεγονός που τους δημιουργεί προβληματισμό. Για αυτό, όπως τόνισε, καλό θα ήταν οι κάτοικοι της κίτρινης Πάρου, της πορτοκαλί Κω , της κίτρινης Ρόδου και της πράσινης Ικαρίας να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί έτσι η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας» επισήμανε ο υφυπουργός. 

Ειδική ομάδα ελέγχου για τα κορωνοπάρτι του καλοκαιριού

Στα νησιά αυτά η Πολιτική Προστασία συνιστά προσοχή στους κατοίκους, γιατί ενώ σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν, σε αυτά τα νησιά παρατηρούνται μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές.

Καλή είναι πάντως η εικόνα στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου παρουσιάζεται  μια σταθερά  πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top