Χαρδαλιάς: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Όλα τα βήματα στην ελευθερία   

Οι αλλαγές σε ΑΕΙ, ωράριο κυκλοφορίας, εστίαση, θέατρα, δεξιώσεις γάμων   

«Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας» τόνισε ο Yφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έναρξη των σημερινών του ανακοινώσεων. 

Οριστικό: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση το Σάββατο- Τι αλλάζει από 12/6

Σχετικά με το τι ανοίγει και πότε ακριβώς μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως και στις αλλαγές στα υφιστάμενα μέτρα, ο Υφυπουργός ανέφερε: 

    Χαρδαλιάς: Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

•    Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

•    Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).

•    Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.

•    Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

•    Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

•    Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

•    Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

•    Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering - δεξιώσεων  γάμων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

Γάμοι 2021: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται από τον Ιούλιο

Για τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top