Χαρδαλιάς: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από αύριο Πέμπτη

Αυξάνεται ο αριθμός πελατών ανά τραπέζι στην εστίαση   

Καταργείται η υποχρέωση για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από τις 5 π.μ. της Πέμπτης 24 Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει συνωστισμός, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.    

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς τα μέλη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων ομόφωνα εισηγήθηκαν θετικά για τη συγκεκριμένη αλλαγή, με την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την εισήγηση.   

Βγάζουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες ημέρες

Διατηρείται πάντως η  υποχρέωση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, όπως  πρόσθεσε ο Υφυπουργός, ενώ καταργείται το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 28/6)    

Ιταλία: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου

Χαρδαλιάς: Τι ισχύει από 28/6   

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς  ανακοίνωσε ότι από 28/6 ισχύουν τα παρακάτω:

-Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

-Αλλάζει  το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

-Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

-Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

-Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top