Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά στις 18:00

Πού θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα

Την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους προανήγγειλε η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Προ των πυλών είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα με την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σήμερα, στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Πότε θα πρέπει να τις φοράμε

Εξελίξεις για την κατάργηση της μάσκας είχε προαναγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον Σκάι, λέγοντας πως σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. 

Πού θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες

Οι αλλαγές στη χρήση της μάσκας θα αφορούν, προς το παρόν, μόνο στους εξωτερικούς χώρους, καθώς αναμένεται να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όσους βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανόν να υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, χωρίς να είναι υποχρεωτική, ενώ υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει ισχυρή σύσταση και για τους ανεμβολίαστους, δηλαδή να μη βγάλουν τις μάσκες, μέχρι να κάνουν το εμβόλιο.

Παράλληλα, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας ενδέχεται να μην καταργηθεί σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, μέσα μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα. 

Ιταλία: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από 28 Ιουνίου

«Μην εφυσηχάζουμε από την καλή επιδημιολογική εικόνα»

«Η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία υπογράμμισε ότι το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα τεθεί εν καιρώ.  

Αναμένονται αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών

Όσο προχωρά ο εμβολιασμός τόσο περισσότερο θωρακιζόμαστε απέναντι σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων, τόσο το καλύτερο. Θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», υπογράμμισε η κα. Πελώνη, σημειώνοντας πως το νέο κύμα κορωνοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα, είπε πως θα εξεταστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών.

Σύμφωνα με ειδικούς, το νεότερο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό από το στέλεχος Άλφα (ή αλλιώς στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου). 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτες δείχνουν ότι παιδιά και ενήλικες κάτω των 50 ετών είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολυνθούν με το νέο αυτό στέλεχος και έχουν διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με το στέλεχος Άλφα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top