«Σφίγγει τον κλοιό» η κυβέρνηση στους μη εμβολιασμένους 

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις, κλείνει η «κάνουλα» της οικονομικής στήριξης 

Η κυβέρνηση σφίγγει τον κλοιό στους μη εμβολιασμένους. Βάζει μπλόκο στις μετακινήσεις τους με τα πλοία στα νησιά, ενώ τους κόβει και την οικονομική στήριξη σε περίπτωση που η χώρα χρειαστεί να προχωρήσει στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων. 

Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου εάν έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε σε κάποιο από τα νησιά μας θα πρέπει να είστε πλήρως εμβολιασμένοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστείτε αρνητικό μοριακό ή rapid test, αλλά όχι self test, αν και τα παιδιά από 12 έως 17 ετών θα επιβιβάζονται στα πλοία με self test.

 Νέα μέτρα από 5/7: Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR test στα νησιά  

Kλείνει η κάνουλα της χρηματοδότησης για τους ανεμβολίαστους


Η ζωή των ανεμβολίαστων πάντως αλλάζει, καθώς η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα κλείσει  την «κάνουλα» της  χρηματοδότησης σε όσους δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στην καθολική ανοσία

Δηλαδή δε θα παίρνουν ούτε επιστρεπτέα προκαταβολή, ούτε αποζημίωση για αναστολή εργασίας, ούτε μειωμένα ενοίκια  και φορολογικές διευκολύνσεις 

Επιπλέον, αν χρειαστεί νέα καραντίνα το φθινόπωρο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας να είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, να αφορούν μόνο όσους δεν εμβολιάστηκαν και δε θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. 

Σφίγγει ο κλοιός και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους  


«Μαύρα τα μαντάτα» και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

«Μπορεί να αλλάξει καθήκοντα στον εργαζόμενο,  να τον τοποθετήσει σε διαφορετικό χώρο εργασίας, να του διακόψει την επαφή με το κοινό ή και του περιορίσει ακόμη και τις ώρες εργασίας»  δηλώνει στο ρεπορτάζ του Star o εργατολόγος Διονύσης Ρίζος για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ενώ εάν υπάρξει και η «δαμόκλειος σπάθη»  των προστίμων, στην περίπτωση που επιχειρήσεις δεν εφαρμόζουν μαζικούς εμβολιασμούς, θα είναι δυνατή η καταγγελία της σύμβασής του.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top