Τα προνόμια όσων εμβολιάσθηκαν -  Πού θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση

Μόνο με rapid ή self test η πρόσβαση των μη εμβολιασμένων σε δραστηριότητες

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για μια σειρά «μπόνους» και «προνόμια» σε όσους εμβολιάσθηκαν αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αλλά και στα αντικίνητρα για όσους είχαν τη δυνατότητα αλλά δε θέλησαν να εμβολιασθούν.      

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Aπό 21 Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40- 44

Όπως επισήμανε ήδη οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες ελευθερίες. Ταξιδεύουν με πλοία και αεροπλάνα στο εσωτερικό χωρίς τεστ,  ενώ από 1η Ιουνίου, με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα ταξιδεύουν και στο εξωτερικό χωρίς τεστ. «Ουσιαστικά μετακινούνται όπως πριν τον κορωνοϊό» σχολίασε η Κ. Μακρή.

Θεοδωρίδου: Προστασία έως 13 μήνες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη 

Στην πορεία και όταν έχουν πρόσβαση όλες οι ηλικίες στα εμβόλια θα έρθουν κι άλλα δέλεαρ.  Τα πρώτα που συζητούν είναι  οι εμβολιασμένοι, να μπαίνουν σε όλους τους κλειστούς χώρους χωρίς τεστ και χωρίς μάσκες, δηλαδή σε εστιατόρια, καφέ, θέατρα, κινηματογράφους, γυμναστήρια.

Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μ. Βρετανία: Ανοίγουν εστίαση, σινεμά, θεάματα 

Αντιθέτως,  όσοι ενώ μπορούν δεν εμβολιάζονται θα χρειάζονται αρνητικό rapid η self test στην είσοδο, ακόμη και στην καφετέρια όταν επιτραπεί η χρήση των κλειστών χώρων, ενώ θα φορούν μάσκα παντού, αν όχι στο εστιατόριο σίγουρα στα θέατρα και τους κινηματογράφους.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top