Θεοδωρίδου: Προστασία έως 13 μήνες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη

«Τα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από τη βαριά νόσο», είπε

Όσα είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Με την επισήμανση ότι ο κορωνοϊός παραμένει δίπλα μας, για τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτες, μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Pfizer ή AstraZeneca: Ποιο εμβόλιο παράγει περισσότερα αντισώματα

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μια μελέτη που έγινε σε επαγγελματίες της Υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν. Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες στον οργανισμό και μειώνουν τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Στη μελέτη συμμετείχαν 1.309 άτομα. 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου - φωτογραφία Eurokinissi

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου - φωτογραφία Eurokinissi

Μετά τον εμβολιασμό παρατηρείται 96% μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης μετά τη νόσηση». Μάλιστα, η κ.Θεοδωρίδου τόνισε πως «τα αντισώματα καλύπτουν πλήρως και τις μεταλλάξεις του βρετανικού στελέχους και του νοτιοαφρικανικού».

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Σημείωσε, ότι για όσους έχουν νοσήσει η σύσταση είναι για μία δόση εμβολίου, που παίζει τον ρόλο της επαναληπτικής δόσης. «Η χορήγηση μια δόσης εμβολίου σε όσους είχαν νοσήσει προκάλεσε ραγδαία δημιουργία αντισωμάτων. Αυτά τα αντισώματα ήταν αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις. Η ανοσία είναι πολύ μακρότερη από τη διάρκεια του ενός χρόνου, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Είναι κατακόρυφη αύξηση των αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση του εμβολίου» ανέφερε.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την «αθηναϊκή» μετάλλαξη που εντοπίζεται στο κέντρο

Τα επιχειρήματα ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ χρόνο ή καταργείται η αποτελεσματικότητά του για τις μεταλλάξεις δεν ευσταθούν. Τα εμβόλια μας προστατεύουν 100% από τη βαριά νόσο

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανέφερε ότι οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είχαν ήδη ετοιμάσει εναλλακτικές λύσεις λόγω των μεταλλάξεων. «Όλες οι εταιρείες έχουν προχωρήσει στην παρασκευή των εμβολίων δεύτερης γενιάς που είναι πλήρως αποτελεσματικά. Τα επιχειρήματα πως οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν. Ο κύριος τρόπος αναχαίτησης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top