Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μ. Βρετανία: Ανοίγουν εστίαση, σινεμά, θεάματα

Πάνω από 20 εκατ. πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Άνοιξαν σήμερα τα καζίνο και οι αίθουσες θεαμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. ap hub video

Ανάσες ελευθερίας από σήμερα και στη Μεγάλη Βρετανία που άρει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι φίλοι θα μπορούν να αγκαλιαστούν ξανά, να πιούν μια μπίρα στην παμπ τους, να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Ταξίδια: Τι ισχύει για πτήσεις προς Βρετανία, Ιταλία και Κύπρο

Ζητώντας από τους Βρετανούς να είναι προσεκτικοί, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έκρινε ότι δεν υπάρχει σε αυτό το στάδιο λόγος να αναβληθεί η προβλεπόμενη από σήμερα χαλάρωση των μέτρων και έτσι αποφασίστηκε εκ νέου το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των παμπ και των εστιατορίων (οι εξωτερικοί έχουν ανοίξει από τον Απρίλιο), των ξενοδοχείων, των αιθουσών θεαμάτων, των κινηματογράφων και των σταδίων για έως και 10.000 θεατές.

άρση μέτρων Μεγάλη Βρετανία

Οι απαγορευμένες επίσης για μήνες συναντήσεις στο σπίτι επιτρέπονται ξανά, αλλά με όριο τα έξι άτομα ή τις δύο οικογένειες το μέγιστο, όπως και οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους έως και 30 ατόμων και οι διακοπές στο εξωτερικό, αν και μόνον ορισμένοι προορισμοί εξαιρούνται από την υποχρέωση για καραντίνα στην επιστροφή.

Αν και οι κανόνες διαφέρουν λίγο μεταξύ των 4 περιοχών που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο, οι περιορισμοί χαλαρώνουν από σήμερα στην Αγγλία, την Σκωτία και την Ουαλία, ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία αυτό αναμένεται να γίνει λίγο αργότερα.

Στη Σκωτία συγκεκριμένα, όπου η τοπική κυβέρνηση αποφασίζει για το δικό της χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων, η χαλάρωση κάποιων από αυτά δεν εφαρμόζεται σε ζώνες στις οποίες υπάρχουν εστίες της επιδημίας, όπως η Γλασκώβη.

Μεγάλη Βρετανία

Μεγάλη Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 20 εκατ. οι εμβολιασμοί

Η Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασε το όριο των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, δηλαδή σχεδόν το 40% του ενήλικου πληθυσμού.

Αναλυτικά, 20.103.658 άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως, και 36.573.354 έχουν κάνει μία μόνο δόση του εμβολίου.

Ο στόχος είναι να χορηγηθεί μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός απέτρεψε 11.700 θανάτους και 33.000 νοσηλείες στην Αγγλία έως τα τέλη Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top