Εμβολιασμοί: Τη συμβολή της Εκκλησίας ζήτησε ο Πέτσας από Ιερώνυμο 

Μεγάλη έμφαση δίνει η κυβέρνηση στη συνεργασία του κλήρου    

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Πέτσας ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πρέπει να τρέξουμε να εμβολιαστούμε»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, έγινε αναφορά στη συνεργασία Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ζητήθηκε, «ακόμα μία φορά, η συμβολή της Εκκλησίας στην επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος, μιλώντας στις καρδιές των πιστών, προκειμένου να εμβολιαστούν και να χρησιμοποιήσουν το ισχυρότερο όπλο που έχουν στα χέρια τους απέναντι στην πανδημία».

Σακελλαροπούλου με Ιερώνυμο για εμβολιασμό και συμβολή της Εκκλησίας

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους δημάρχους σε όλη τη χώρα την ενεργοποίηση όσων έχουν επιρροή σε τοπικό επίπεδο («influencers του χωριού» όπως τους αποκαλούν χαρακτηριστικά), όπως και των ιερέων, προκειμένου να παροτρύνουν τους κατοίκους να εμβολιασθούν, καθώς υπάρχουν κοινότητες στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται μόλις στο 3%. 

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Πέτσας έστειλε επιστολή στους δημάρχους σε όλη τη χώρα με την οποία ζητά τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top