Προβληματισμός από τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές

Πέτσας: Θα δοθεί έμφαση σε αυτές τις περιοχές τις προσεχείς ημέρες

«Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υπάρχουν αμφιβολίες για τα εμβόλια, δεν υπάρχει τεκμηριωμένη επιστημονική αμφιβολία».

Εμβολιασμός: Όλα τα εμβόλια από σήμερα για τους 35 – 39 ετών

Παράλληλα, κατέγραψε πως σε κάποιες περιοχές της χώρας το ποσοστό του εμβολιασμού είναι χαμηλό («μη ικανοποιητικό», όπως χαρακτηριστικά είπε), σημειώνοντας πως εκεί θα δοθεί έμφαση το προσεχές διάστημα, ούτως ώστε να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Εξάλλου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί «πέναλτι» σε περίπτωση ακύρωσης ραντεβού.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, αλλαγή ή ακύρωση μπορεί να γίνει έως και 3 ημέρες πριν τον εμβολιασμό και μπορεί να γίνει μόνο μία φορά. Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, δε θα έχετε τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην αντιπυρική περίοδο, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

«Έχουμε φροντίσει να δώσουμε έκτακτη χρηματοδότηση στους Δήμους που προστατεύουν τα δάση μας», σημείωσε, τονίζοντας πως θα γίνουν και παρεμβάσεις σε διάφορες παραλίες της Αττικής, όπως στον Σχοινιά, ώστε να μην υπάρχουν εγκλωβισμοί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top