Εμβολιασμός: Όλα τα εμβόλια από σήμερα για τους 35 – 39 ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα

Όσα είπε στις 24/5 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας

Ραντεβού για να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια θα μπορούν να κλείσουν από σήμερα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35 – 39 ετών.

Οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα αυτή μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, είτε στα φαρμακεία. 

Κικίλιας - εμβολιασμός 40- 44 ετών: 100.000 έκλεισαν ραντεβού σε μια μέρα  

Έως τώρα οι συγκεκριμένες ηλικίες πολιτών μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Εμβολιασμοί: 1η δόση AstraZeneca, 2η Pfizer- Αποτελεσματικός ο συνδυασμός!

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ακολουθήσει μέσα στον Ιούνιο η ομάδα 30 – 34 ετών, αλλά και όσων βρίσκονται στις ηλικίες 20 – 29 ετών. 

Σύμφωνα με το emvolio.gov.gr αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται:

  • Πολίτες άνω των 30 ετών.
  • Πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.
  • Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
  • Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Εμβόλιο: Πώς προγραμματίζω το ραντεβού μου

Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα τους έρθει αυτόματα ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο mail τους ότι πρέπει να κλείσουν το ραντεβού τους. 

Στη συνέχεια εκείνοι θα πρέπει να μπουν στο emvolio.gov.gr και να συνδεθούν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxis. 

Θεοδωρίδου: Προστασία έως 13 μήνες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μελέτη

Μπορούν επίσης να επιβεβαιώσουν το ραντεβού τους απαντώντας στο SMS που θα λάβουν από τον πενταψήφιο 13034 γράφοντας ένα «Ναι».

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. 

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό - αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Ραντεβού για εμβόλιο: Δύο τρόποι για να επισπεύσετε τον εμβολιασμό

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κ.λπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί 

Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.

Μητσοτάκης: Φτάνουμε σύντομα στο τείχος ανοσίας - Πότε θα γίνει η 3η δόση

Ειδικά στα νησιά, τόνισε πως υπάρχει βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης, όπως για παράδειγμα στη Σαντορίνη που από το 11% αυξήθηκε στο 25% και στη Σύρο που αυξήθηκε από το 12% στο 23%.

Ωστόσο ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σε πέντε νησιά η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από το 35%. Τα νησιά αυτά είναι η Κάλυμνος, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορωνοϊό, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλονιά. 

Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με όσους έχουν νοσήσει

Τέλος, όπως έχει γίνει γνωστό, οι πολίτες που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα εμβολιάζονται με μία δόση μετά από έξι μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο Μητρώο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top