Ραντεβού για εμβόλιο: Δύο τρόποι για να επισπεύσετε τον εμβολιασμό

Τι δυνατότητες δίνει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Δείτε στο ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star τα «κόλπα» στην πλατφόρμα για να επισπεύσετε το ραντεβού εμβολιασμού

Αρκετοί έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και περιμένουν τη σειρά τους. Ωστόσο, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισπεύσουν τη διαδικασία με διάφορους τρόπους, αν το επιθυμούν.

Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 στο τέλος Μαΐου

Εμβολιαστικά κέντρα σε άλλες περιοχές

Ένας τρόπος, αν θέλουμε να πέτυχουμε πιο γρήγορα την ανοσία, είναι να ψάξουμε για εμβολιαστικά κέντρα σε άλλες περιοχές κοντά στην Αττική. 

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Το ποσοστό των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα

Για παράδειγμα μια γυναίκα στην Αθήνα έχει ραντεβού για πρώτη δόση στις 21 Μαΐου. Πατώντας ενημέρωση στοιχείων, άλλαξε τον ταχυδρομικό της κώδικα και το σύστημα της βρήκε διαθέσιμα ραντεβού στο κέντρο υγείας Ερυθρών, ακόμα και 10 μέρες νωρίτερα από τον προγραμματισμένο εμβολιασμό της. Ψάχνοντας άλλα εμβολιαστικά κέντρα βρέθηκαν και άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες πριν τις 21 Μαΐου στο νοσοκομείο της Θήβας και το κέντρο Υγείας της Νεμέας. 

Μάλιστα για λόγους εμβολιασμού επιτρέπεται ήδη η διαπεριφερειακή μετακίνηση.

Πώς μπορείτε να κλείνετε ραντεβού για το εμβόλιο

Κλικ στη «λίστα αναμονής»

Ένας άλλος τρόπος να εμβολιαστούμε πιο νωρίς είναι ο εξής: Όταν μπαίνουμε στην πλατφόρμα για να κλείσουμε ραντεβού, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κλικάρουμε το κουτάκι που γράφει «λίστα αναμονής». Έτσι, αν προκύψει κάποια ακύρωση η πλατφόρμα μας ενημερώνει και μπορούμε να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, όταν κλείσουμε την ημερομηνία μπορούμε και οι ίδιοι να μπαίνουμε στο σύστημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να ψάχνουμε διαθέσιμα ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα κοντά μας. Αυτό γίνεται, πατώντας την ένδειξη «αλλαγή». Για παράδειγμα κάτοικος της Νέας Ιωνίας, είχε ραντεβού για τη δεύτερη δόση στις 17 Μαΐου στον Ερυθρό Σταυρό και τελικά βρήκε για τις 13 Μαΐου στο «Αγία Όλγα».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top