Κικίλιας: Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-44 στο τέλος Μαΐου

«Θα φοράμε μάσκα για αρκετό καιρό ακόμη» είπε ο υπουργός Υγείας

Δείτε το ρεπορτάζ του Χρήστου Κανελλόπουλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Και τα τέσσερα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα από τέλος Μαΐου για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Έχουν στείλει πολύ ισχυρό μήνυμα. Τους ευχαριστούμε πολύ. Πριν το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για αυτή την ηλικιακή ομάδα, αλλά και για άλλες», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι.

Εμβόλια κορωνοϊού: Πόση προστασία παρέχουν και πότε ξεκινά

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών είχε ανοίξει για τους 30-39 και 40-44, μόνο με την επιλογή του εμβολίου της AstraZeneca.

Κικίλιας: Μέχρι αρχές Ιουλίου εμβολιασμοί για όλους άνω των 18  

Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα και τα τέσσερα εμβόλια κατά της κορωνοϊού, τα οποία έχουν λάβει το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA): Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna και Johnson&Johnson.

«Θα φοράμε μάσκα για αρκετό καιρό ακόμη»

Ο υπουργός Υγείας είπε πως η κατάσταση με την πανδημόα βελτιώνεται και επιστρέφουμε σταδιακά, αλλά σταθερά, στην κανονικότητα.

«Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα», τόνισε.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχουμε πετύχει τον στόχο της ανοσίας, που είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Ωστόσο, επεσήμανε πως πρέπει να τηρούνται με προσοχή τα μέτρα προστασίας, που ισχύουν, και εκτίμησε ότι «θα φοράμε μάσκα για αρκετό καιρό ακόμη».

«Θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού»

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ, με ποσοστό λίγο πάνω από 60%, αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, δηλαδή τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους βοηθους αλλά και το διοικητικό προσωπικό. 

«Οι γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 85% και τους ευχαριστώ», ανέφερε και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία στις 31 Μαρτίου έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που θεσπίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς κατά του COVID-19.

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Όσον αφορά τα παιδιά, ο κ. Κικίλιας είπε ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη η κυβερνηση θα προχωρήσει και σε εμβολιασμούς στα παιδιά.

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καναδάς ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer Inc κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Κάθε μέρα κλεισμένα 100.000 ραντεβού για εμβολιασμό

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρηση «Ελευθερία» ότι χθες ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλέον κάθε μέρα είναι κλεισμένα 100.000 ραντεβού, ενώ σημαντική είναι η αύξηση της συμμετοχής στους 60 και πάνω.

Με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού το 70% θα έχει κάνει ως τέλη Μαιου μια δόση.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top