Κικίλιας: Μέχρι αρχές Ιουλίου εμβολιασμοί για όλους άνω των 18  

Αλλά συνέστησε προσοχή ο Υπουργός Υγείας: Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ   

Μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να εμβολιασθούν δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο οποίος απηύθυνε έκκληση όσους μπορούν να εμβολιασθούν να το πράξουν, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι παρά τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων «η νόσος είναι ακόμα εδώ».

Με τον 88χρονο που εμβολιάσθηκε πρώτος συναντήθηκε ο Κικίλιας

     
«Είναι εμφανές ότι έχει σταθεροποιηθεί ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων αλλά ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 43 έτη ηλικίας» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος ζήτησε «τα βήματα προς την ελευθερία», με το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων από τη Δευτέρα του Πάσχα, «να γίνονται  με τη δέουσα προσοχή». Για τον ίδιο λόγο ζήτησε να εξακολουθούν να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα μέτρα όπως οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις ασφαλείας 

Εμβολιασμοί: Ουρές και καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου

«Ακόμα κι αν προχωρήσουμε ταχύτατα τον εμβολιασμό με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, πάντα θα υπάρχουν και μη εμβολιασμένοι και πάντα θα  πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή» επισήμανε ο κ. Κικίλιας 

ΠΑΝΩ ΑΠΌ 100.000 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ  

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο  Υπουργός  υπογράμμισε ότι  υπάρχει αισιοδοξία. «Ξεκινήσαμε με 50 εμβολιασμούς την ημέρα και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα».   

Όπως πρόσθεσε το τέλος Μαΐου θα βρει την Ελλάδα με 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου όλοι οι ενήλικες στη χώρα μας θα μπορούν να εμβολιασθούν.    

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο πλήρης υγειονομικος χάρτης για τον τουρισμό: «Έχουμε εκπονήσει τον υγειονομικό σχεδιασμό για τα νησιά και τον τουρισμό το καλοκαίρι, όπως και πέρσι, αλλά έχοντας φέτος ένα επιπλέον όπλο, το εμβόλιο».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top