Εμβολιασμοί: Ουρές και καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου

Αναμονή τουλάχιστον μίας ώρας λόγω προβλημάτων στο ίντερνετ!

Πλήθος κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο. Ρεπορτάζ από δελτίο του Star (5/5)

Ουρές δεκάδων μέτρων σχηματίστηκαν σήμερα έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου από πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Λινού: «Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA»

Σύμφωνα με το πρακτορείο Eurokinissi που δημοσίευσε τις φωτογραφίες από το σημείο, οι ουρές σχηματίστηκαν λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στη διαδικασία του εμβολιασμού εξαιτίας προβλημάτων στο ίντερνετ. Σύμφωνα με τους πολίτες που βρέθηκαν έξω από το εμβολιαστικό κέντρο τα ραντεβού τους καθυστερήσαν περισσότερο από μια ώρα.

Εμβόλιο: «Από τον Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί παιδιών 12-15 ετών»

Περιστέρι

εμβολιαστικό κέντρο Περιστέρι

ουρές Περιστέρι

Άρχισαν σήμερα οι εμβολιασμοί με Johnson&Johnson

Άρχισαν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εμβολιασμοί: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Όπως είχε αναφέρει η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, εκτός από το ότι είναι ένα πρακτικό εμβόλιο (διατηρείται σε συνήθεις θερμοκρασίες ψύξης), είναι αποτελεσματικό σε υψηλό ποσοστό, άνω του 80% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου, άνω του 90% για την πρόληψη της νοσηλείας σε νοσοκομείο και φτάνει το 100% για την πρόληψη των θανάτων.

Η προστασία του εμβολίου με τη μία δόση αρχίζει ύστερα από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του, όπως έχει φανεί, έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου Covid, εκδηλώνεται μετά τις 28 ημέρες, ενώ μετά τις 49 ημέρες προστατεύει σχεδόν πλήρως και από τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και από το θάνατο. 

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει παρασκευαστεί με τη μέθοδο του ιικού φορέα, χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26. 

Η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία»

Η τρίτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» που ξεκινάει τον Μάιο, περιλαμβάνει αύξηση της δυναμικότητας του συστήματος εμβολιασμών κατά της covid-19, με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα αυτό, και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικά κέντρα  με επταήμερη λειτουργία και παράταση του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 24:00. Επίσης, στη διαδικασία εμβολιασμού εντάσσονται ιδιωτικά πολυιατρεία, ιδιωτικά διαγωνιστικά εργαστήρια, κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια μέσω του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τους.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 30 ετών (30-44 με το εμβόλιο της AstraZeneca, άνω των 45 ετών και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. 

Εμβόλια: Πόσες δόσεις αναμένονται τους επόμενους δύο μήνες

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες αναμένονται:

  • Aπό την εταιρεία Pfizer αναμένονται 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο
  • Από την εταιρεία Moderna, η χώρα μας θα παραλάβει 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.
  • Από την εταιρεία Johnson & Johnson, η χώρα μας έχει παραλάβει 33.600 δόσεις και αναμένεται να παραλάβει 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.
  • Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένεται αριθμός δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top