Εμβόλιο: «Από τον Σεπτέμβριο οι εμβολιασμοί παιδιών 12-15 ετών»

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά

Μέχρι τον Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών. Βίντεο: Open

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, αφού όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και να λάβουν την πολυπόθητη δόση. Η ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών αναμένεται να πάρει σειρά από τον Ιούνιο, ενώ εξετάζονται και οι εμβολιασμοί των παιδιών.

Εμβολιασμοί: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Όπως ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Open, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές από 12 ως 15 ετών ενόψει και της έναρξης της σχολικής περιόδου.

«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε αυτές τις ηλικίες έχει αποδειχθεί πως είναι στο 100% χωρίς καμία παρενέργεια», είπε και σημείωσε ότι εάν όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, θα μπορέσουν οι μαθητές να βγάλουν τις μάσκες και να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς self test.

EMA: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους 12-15 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού στις ηλικίες 12-15 ετών, έπειτα από αιτήματα αδειοδότησης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Στο δελτίο τύπου ο EMA ανέφερε ότι η Επιτροπή του Φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση «θα διεξάγει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που έδωσε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty", το εμπορικό όνομα του εμβολίου κατά της Covid 19, που έχουν αναπτύξει το γερμανικό εργαστήριο BioNTech και ο αμερικανικός εταίρος του Pfizer.

Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα μιας ευρείας κλινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή εφήβων από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με τον EMA.

Οι BioNTech/Pfizer ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ζήτησαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να επεκτείνει στους 12-15 ετών την αδειοδότηση του εμβολίου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο περιορίζεται αυτή τη στιγμή στους άνω των 16 ετών.

Στις ΗΠΑ, οι δύο εταιρείες κατέθεσαν στις αρχές Απριλίου ένα παρόμοιο αίτημα επέκτασης της άδειας που είχε εκδώσει η Ομοσπονδιακή Αρχή Φαρμάκων (FDA).

Σημειώνεται ότι προς το παρόν κανένα εμβόλιο δεν υπάρχει για τα παιδιά, που είναι λιγότερο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν σοβαρά από την ασθένεια και για τα οποία ο εμβολιασμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα μέχρι τώρα. Όμως, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και θα πρέπει να έχουν επίσης ανοσοποιηθεί προκειμένου να μπει φρένο στη μετάδοση της ασθένειας, υποστηρίζουν ειδικοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top