Εμβολιασμοί: Τα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή

Σε ποια νησιά έχουν καλυφθεί τα διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο

Όσα είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει σπάσει το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει παραπάνω από 5.012.666 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 3.281.580 με την πρώτη δόση και οι 1.813.815 με τη δεύτερη δόση. 

Ραντεβού για εμβόλιo: Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 35 - 39 ετών

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», που αφορά στον εμβολιασμό των κατοίκων 19 νησιών, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Γαλάζια Ελευθερία» στα νησιά: 1.100 εμβολιασμοί την ημέρα στη Ρόδο

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού -και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα- στα νησιά Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο, Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα. 

Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.

«Από τα 19 νησιά που γίνεται ο εμβολιασμός, σε πέντε παρατηρείται απροθυμία από τους κατοίκους και η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35%», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι:

  • Ζάκυνθος
  • Κεφαλονιά
  • Λέσβος
  • Λήμνος
  • Σάμος

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κατ’ αρχήν ότι έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και να κάνω ακόμα μια φορά κάλεσμα στους πολίτες, στους κατοίκους και τους διαμένοντες σε αυτά τα νησιά, έτσι ώστε να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και να εμβολιαστούν» υπογράμμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εμβολιασμών στα νησιά, ανοίγουν δύο εμβολιαστικοί σταθμοί αυξημένης δυναμικότητας. Ο ένας στη Ρόδο, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου και ο άλλος στην Κέρκυρα, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία στις 31 Μαΐου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top