Χρήστος Παππάς: Δε θέλει επαφή με τους άλλους χρυσαυγίτες στη φυλακή

Θερμικές κάμερες και αποτυπώματα στα απορρίμματα αποκάλυψαν την κρυψώνα του

Στις φυλακές Δομοκού κρατείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, μετά τη σύλληψή του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, χθες το βράδυ. Πάντως, κατόπιν εορτής, όταν πια είχε συλληφθεί, είπε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών ότι είχε σκοπό να παραδοθεί. 

Χρήστος Παππάς : «Είχα σκοπό να εμφανιστώ στο επόμενο εικοσαήμερο»

Ο Χρήστος Παππάς θα μείνει σε καραντίνα 14 ημερών στη φυλακή, μετά το μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα θα αποφασιστεί σε ποιο κελί θα εκτίσει την ποινή του, στην πτέρυγα Ε1. Στην ίδια πτέρυγα κρατούνται και τα υπόλοιπα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής, όμως σύμφωνα με πληροφορίες της Δήμητρας Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επιθυμία του Χρ. Παππά είναι να μην έχει επαφή μαζί τους.

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε αυτή τη μεγάλη πτέρυγα που έχει 20 κελιά και είναι χωρητικότητας 60 ατόμων, εκτός από τους Χρυσαυγίτες κρατούνται και ποινικοί οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία. Στα κελιά οι καταδικασθέντες κρατούνται ανά δυάδες. Χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και ο Ηλίας Κασιδιαρης με τον Αντώνη Γρέγο.

Η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στις φυλακές Δομοκού- Eurokinissi

Η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στις φυλακές Δομοκού- Eurokinissi

Χρήστος Παππάς: Πώς οι αστυνομικοί «ξετρύπωσαν» τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής

Οι διωκτικές αρχές παρακολουθούσαν το ισόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, σχεδόν 10 μέρες. Λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ της Πέμπτης, η αντιτρομοκρατική χτύπησε επίμονα το κουδούνι και αμέσως μετά εισέβαλε φωνάζοντας «αστυνομία». Τότε ο Χρήστος Παππάς τους είπε: «μισό λεπτό κατεβαίνω». 

Χρήστος Παππάς: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην 52χρονη - Αφέθηκε ελεύθερη

Οι θερμικές κάμερες έδειξαν την παρουσία κι ενός άγνωστου άνδρα στο διαμέρισμα της 52χρονης Ουκρανής. Η ταυτότητά του πιστοποιήθηκε από τα οικιακά απορρίμματα και συγκεκριμένα από κάποια δακτυλικά αποτυπώματα πάνω σε μπουκάλια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Ο Παππάς ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Είπε στον εισαγγελέα ότι ήθελε να παραδοθεί. Έστειλε και σε μένα γράμμα αλλά δεν έφτασε ακόμα» υποστήριξε ο συνήγορος του, Περικλής Σταυριανάκης.

Χρήστος Παππάς: Έρευνα για την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθαλψή του

Όπως λένε οι αστυνομικοί, δούλεψαν μεθοδικά όλους αυτούς τους μήνες, συλλέγοντας πληροφορίες σαν τα μυρμήγκια. Για το Άγιο όρος που ίσως κρυβόταν, για κάποια μοναστήρια στη Σερβία, για την Ιταλία και τη Γερμανία ώστε να εκδώσουν ακόμη και διεθνές ένταλμα σύλληψης.  

«Η σύλληψη του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής με την οποία κλείνει και η τελευταία εκκρεμότητα με την εγκληματική οργάνωση, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής έρευνας» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top