Χρήστος Παππάς : «Είχα σκοπό να εμφανιστώ στο επόμενο εικοσαήμερο»

Tι είπε ο δικηγόρος του υπαρχηγού της ΧΑ, Περικλής Σταυριανάκης στο star.gr

Όλα όσα είπε ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του Χρήστου Παππά

Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής, πήρε ο υπαρχηγός της ΧΑ και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, ενώ στο αυτόφωρο για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία παραπέμπεται σήμερα η γυναίκα που ήταν μαζί του. 

Μιλώντας στο star.gr o δικηγόρος τους, Περικλής Σταυριανάκης, αποκάλυψε τι απάντησε ο Χρήστος Παππάς, ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν εμφανίστηκε και ο ίδιος στις Αρχές, όπως έκαναν και τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

«Είχα σκοπό να εμφανιστώ στις Αρχές το επόμενο εικοσαήμερο», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα (02/07), ο φυγόποινος καταδικασθείς στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς (φωτογραφία eurokinissi)

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα (02/07), ο φυγόποινος καταδικασθείς στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς (φωτογραφία eurokinissi)

«Ισχυρίστηκε ότι ήταν περαστικός απ’ το σπίτι στο οποίο συνελήφθη» 

Ο Χρήστος Παππάς, είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν από την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τρεις μηνών για το αδίκημα της οπλοκατοχής. 

Έκτοτε οι Αρχές τον αναζητούσαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέχρι και εχθές το βράδυ οπότε συνελήφθη τελικά από την Αντιτρομοκρατική σε ένα διαμέρισμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου. Σήμερα (02/07) στις 12 το μεσημέρι προσήχθη στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ο οποίος διέταξε την εκτέλεση της απόφασης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, με την παραγγελία να κρατηθεί στο κατάστημα κράτησης Δομοκού.

Σύλληψη Παππά: «Εντάξει παιδιά τελείωσε»

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη, ο εντολέας του ισχυρίστηκε ότι ήταν «περαστικός από τη διεύθυνση στην οποία συνελήφθη», ενώ ενώπιον του Εισαγγελέα δε ρωτήθηκε και δεν αναφέρθηκε καθόλου στη σχέση του με την 52 χρονη γυναίκα, στο σπίτι της οποίας συνελήφθη. 

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σταυριανάκης, ο κ. Παππάς δεν αντιμετωπίζει κάποια αύξηση της ποινής του, λόγω της μη εμφάνισής του στο δικαστήριο. 

Δεν προβλέπεται καμία ποινή από τον ποινικό κώδικα, απλώς καθυστέρησε να κάνει έναρξη της ποινής του.

Ερωτώμενος ο κ. Σταυριανάκης αν είχε επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με τον εντολέα του, απάντησε:  

«Είχα επικοινωνία πριν εκδοθεί απόφαση και η επόμενη άμεση επικοινωνία ήταν αυτή που είχα εχθές το βράδυ τηλεφωνικά και σήμερα το πρωί δια ζώσης στην Εισαγγελία Εφετών. Κατά το διάστημα που είχε περάσει δεν τον είχα δει, απλά όποια επικοινωνία υπήρχε, υπήρχε μέσω άλλων προσώπων».

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στην περιοχή του Ζωγράφου

«Δεν μπορεί να είχε φύγει από τη χώρα. Στην Ήπειρο τον ξέρουν και οι πέτρες»

Μιλώντας στο star.gr o κ. Σταυριανάκης, εκτίμησε ότι το διάστημα που αναζητούταν ο Χρήστος Παππάς από την ΕΛ.Α.Σ, δεν μπορεί να είχε φύγει από την Ελλάδα.

«Δεν είχε πρόσβαση σε κάποιον στο εξωτερικό για να μπορέσει να καλύψει τη φυγή του. Δεν μπορείς να πεις ποτέ, πήρα το πλοίο, πήρα το αεροπλάνο, πήρα το αυτοκίνητο και έφτασα κάπου. Και από εκεί και πέρα τι κάνεις; Δεν είχε τη δυνατότητα να πάει. Αν είχε τη δυνατότητα να πάει ίσως θα μπορούσε να μην είχε συλληφθεί χθες», είπε.

Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος περίμενε ότι ο εντολέας του βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στην Αθήνα, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πάει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

«Και στην Ήπειρό όμως, δεν μπορούσε πάει να πάει, γιατί τον ξέρουν και οι πέτρες», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top