Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς στην περιοχή του Ζωγράφου

Ποια είναι η γυναίκα που τον έκρυβε στο σπίτι της

Ο Χρήστος Παππάς αναζητούταν σε μοναστήριο στη Σερβία -κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 23/2/21

Συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών που του είχε επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το πρωί της Παρασκευής, θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του.

Ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς έδωσε συνέντευξη από το κρυσφήγετό του

Η σύλληψή του έγινε στην περιοχή του Ζωγράφου. Μαζί του συνελήφθη και 52χρονη από την Ουκρανία, η οποία τον έκρυβε στην οικία της. Η 52χρονη είχε βάλει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη, για τον δήμο της Αθήνας. Η γυναίκα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Ο Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο του 2020. Ήταν ο μόνος από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που δεν παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία έκτοτε δεν είχε καταφέρει να τον εντοπίσει. 

 O υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς- φωτογραφία Eurokinissi

 O υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς- φωτογραφία Eurokinissi

Ο συνήγορός του, Περικλής Σταυριανάκης, είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2020, ότι ήταν συνειδητή η απόφαση του πελάτη του να μην παραδοθεί. «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν, είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών», είχε πει τότε.

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Το σπίτι στου Ζωγράφου όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά

Για τον Χρήστο Παππά είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με απόφαση των ελληνικών αρχών.

Σύλληψη Χρήστου Παππά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Μετά τη σύλληψη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε ανακοίνωση. 

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

Aστυνομικές δυνάμεις στο σπίτι όπου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Aστυνομικές δυνάμεις στο σπίτι όπου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς- Eurokinissi

Πελώνη για σύλληψη Παππά:  Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής

Σε δήλωση προχώρησε η  κυβερνητική εκπρόσωπος, μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χρήστου Παππά.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top