Σύλληψη Παππά: «Εντάξει παιδιά τελείωσε»

Τα πρώτα λόγια που είπε όταν τον εντόπισε η Αντιτρομοκρατική

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε χθες το βράδυ ο Χρήστος Παππάς, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που καταζητούταν εδώ και εννέα μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Χρήστος Παππάς σύλληψη

Το σπίτι, όπου εντοπίστηκε ο Χρήστος Παππάς

Ο Χρήστος Παππάς πέρασε τη νύχτα στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του. 

Πώς έφτασε ο Παππάς στα χέρια της αστυνομίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική γνώριζε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πού κρυβόταν και σχεδίαζε την επιχείρηση σύλληψης του.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν έναν κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.

Έτσι έφτασαν στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2015. Για πάνω από δέκα ημέρες παρακολουθούσαν το σπίτι στου Ζωγράφου, που είχε τα παντζούρια πάντα κλειστά. Η δε 52χρονη συνταξιούχος έβγαινε μόνο, για να πάει βόλτα τον σκύλο της. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. 

Το σπίτι που βρέθηκε ο Παππάς

Τα παντζούρια στο ισόγιο διαμέρισμα ήταν πάντα κλειστά

Το βράδυ της Πέμπτης, αξιωματικοί της υπηρεσίας έφτασαν έξω από πολυκατοικία στην περιοχή του Ζωγράφου, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και ξεκίνησαν την επιχείρηση σύλληψης που διήρκησε 40 λεπτά περίπου. 

αστυνομικοί έξω από το σπίτι όπου ήταν ο Χρήστος Παππάς

Μεγάλη δύναμη της Αντιτρομοκρατικής αναπτύχθηκε έξω από το σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν ο Παππάς

«Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Χρήστος Παππάς στους αστυνομικούς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση. 

Ο επί οχτώ μήνες καταζητούμενος ήταν αλλαγμένος εμφανισιακά, είχε μόνο μουστάκι και λίγα παραπάνω κιλά. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι όλο αυτό το διάστημα, ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όπου βρέθηκαν ένα λάπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία έχουν σταλεί για εργαστηριακή εξέταση. 

Παππάς διαμέρισμα

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα λάπτοπ και δύο κινητά τηλέφωνα

Το  πιθανότερο είναι ο Χρήστος Παππάς να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικάσθεντες της Χρυσής Αυγής. 

Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών θα οδηγηθεί σήμερα και η 52χρονη, η οποία συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία. 

Χρήστος Παππάς: Η καταδίκη και η… εξαφάνιση

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια κάθειρξη κι έξη μήνες. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ στις αρχές για να εκτελέσει την ποινή του και επί εννέα μήνες ήταν καταζητούμενος από την ΕΛ.ΑΣ.

Μέσω του δικηγόρου του τότε είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι αρνείται να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 

Η τελευταία φορά που είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων περιοριστικών του όρων διέφυγε.

Οι περιοριστικοί του όροι είχαν γίνει ευνοϊκότεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top