Εμβολιασμός: Το ποσοστό ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Τι ισχύει για Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson&Johnson

Τι ανοσία αποκτούμε ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση. Ρεπορτάζ της Ράνιας Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, κάνοντας κάθε μέρα ένα παραπάνω βήμα προς την ελευθερία μας. Οι περισσότεροι έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του πολυπόθητου εμβολίου, ενώ μια μεγάλη μερίδα πολιτών έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Εμβολιασμοί: Επιτρέπεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο;

Τι ανοσία αποκτούμε, όμως, ανάλογα με το εμβόλιο και τις δόσεις που έχουμε λάβει;

  • Pfizer/BionTech: Η πρώτη δόση του εμβολίου δίνει 52% ανοσία στις επτά ημέρες από τη στιγμή του εμβολιασμού. Στις 14 ημέρες φθάνει το 89%. Μετά από τρεις εβδομάδες όπου γίνεται η δεύτερη δόση του εμβολίου αποκτούμε έως και 95,3% ανοσία.

  • AstraZeneca: Με την πρώτη δόση του εμβολίου και σε διάστημα 21 ημερών όποιος κάνει το εν λόγω εμβόλιο εξασφαλίζει ανοσία 70% που φθάνει το 100% με τη δεύτερη δόση.
  • Moderna: Με την πρώτη δόση του εμβολίου αποκτούμε ανοσία 92% μετά από 14 ημέρες και 95% μετά τη δεύτερη δόση.
  • Johnson&Johnson: Με το μονοδοσικό εμβόλιο αποκτούμε 85% έως 99% ανοσοποίηση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξουν «σπαστά» και ανά πενταετία όλα τα εμβόλια για τους πολίτες ηλικίας 30-44 ετών, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κρήτη: 59χρονος με πνευμονική εμβολή αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Ξεπέρασαν τα 3,7 εκατ. οι εμβολιασμοί – Πόσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

Από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει συνολικά 3.740.000 εμβολιασμοί. Σχεδόν 2.500.00 με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7% και 1.245.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%.
Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν γίνει ήδη πάνω από 90.000 εμβολιασμοί και η μέρα αναμένεται να κλείσει ξανά κοντά στους 110.000.

Στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών. Ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top