Κρήτη: 59χρονος με πνευμονική εμβολή αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον αιφνίδιο θάνατο

εμβόλιο

Στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή εισήχθη ένας 59χρονος από την Κρήτη, επτά μέρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο άνδρας, ο οποίος είναι μουσικός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, στις 22 Απριλίου, επτά ημέρες μετά το εμβόλιο άρχισε να αισθάνεται άσχημα και στις 30 Απριλίου εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. 

Θάνατος 44χρονης: «Δε συνδέεται ο θάνατός της με το AstraZeneca»

«Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο. Μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή», είπε ο ίδιος.

AstraZeneca: Τρίτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Αμέσως οι γιατροί έδωσαν εντολή να διασωληνωθεί και του χορηγήθηκαν αντιπηκτικά. Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Οι γιατροί σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους διερευνούν αν ευθύνεται το εμβόλιο της AstraZeneca, ωστόσο διευκρινίζουν πως δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να προκαλεί πνευμονική εμβολή μέσα σε μια εβδομάδα από τον εμβολιασμό. 

Ο 59χρονος έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και περιμένει και τα αποτελέσματα για θρομβοφιλία. 

Θεοδωρίδου: Απαντά για τον θάνατο 44χρονης μετά το εμβόλιο με AstraZeneca

«Το τρίπλεξ ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca», είπε ο ασθενής.

Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς, βαίνει καλώς. Ωστόσο ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top