AstraZeneca: Τρίτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί

Και τρίτος θάνατος μετά το εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφηκε στον Καναδά

AstraZeneca: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας πρόκειται για άνδρα ηλικίας 60 ετών που ζούσε στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ στις ακτές του Ατλαντικού. Παρά το περιστατικό, η υπεύθυνη υγειονομική αξιωματούχος της χώρας στην αναφερόμενη επαρχία, δήλωσε ότι η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca θα συνεχιστεί.

Εμβόλιο: Ο Καναδάς ενέκρινε το Pfizer για τα παιδιά 12-15 ετών

AstraZeneca

Δύο γυναίκες και ένας άνδρας κάτω των 60 ετών «έχασαν» τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca στον Καναδά. ap images

Υπενθυμίζεται ότι χθες η επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα ανακοίνωσε τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο ασθενούς από μια σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μια 50χρονη γυναίκα. Τον περασμένο μήνα άλλη μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών στο Κεμπέκ «έχασε» τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό της από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ωστόσο αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top