Κι όμως το κρύο κάνει καλό στην υγεία σου - Δες πώς!

5 τρόποι που οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να είναι ευεργετικές

Το κρύο ήρθε για τα καλά, και, αντί να το φοβόμαστε, γιατί να μην ρίξουμε μια ματιά σε όλους τους ανέλπιστους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να δώσει ένα αναπάντεχο boost στην υγεία μας, βλέποντάς το με μια νέα οπτική και καλωσορίζοντάς το, παρά το γεγονός ότι λατρεύουμε τους θερινούς μήνες και τη ζέστη.

Εποχική γρίπη: Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς θα προστατευτείς

Ο χειμώνας μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές

Τις ημέρες με κρύο, οι αρθρώσεις μας είναι λιγότερο πρησμένες ή δύσκαμπτες, γεγονός που εξηγείται από το ότι αυτό μπορεί να μειώσει αισθητά τις φλεγμονές. Είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο βάζουμε πάγο σε ένα φρέσκο χτύπημα!

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το κρύο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο καθαρά, μιας που το καλοκαίρι, σε αντίθεση με το χειμώνα, ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί περισσότερη γλυκόζη, η οποία είναι απαραίτητη για τις διανοητικές διεργασίες του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όταν χρειάζεσαι μια ιδέα ή να σκεφτείς ορθολογικά για την επίλυση ενός θέματος, μια βόλτα στο αεράκι πάντα βοηθά.

Κι όμως το κρύο κάνει καλό στην υγεία σου - Δες πώς!

Μειώνει τα συμπτώματα αλλεργιών

Τα επίπεδα γύρης στην ατμόσφαιρα είναι στα χαμηλότερά τους όταν κάνει κρύο και χιονίζει, γεγονός που βοηθά με την αισθητή μείωση των συμπτωμάτων αλλεργίας σε όσους ταλαιπωρούνται από αυτές.

Ταλαιπωρείσαι από βήχα; 3 τρόποι να τον «μαλακώσεις»

Θεραπευόμαστε πιο γρήγορα από ιώσεις

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ανοσοποιητικό μας μπορεί να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά τις λοιμώξεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μιας που αυτό ενεργοποιείται όταν εκτίθεται στο κρύο, με αποτέλεσμα να αναρρώνουμε πιο γρήγορα.

Απολαμβάνουμε ποιοτικό ύπνο

Η θερμοκρασία σώματος πέφτει φυσικά όταν προετοιμαζόμαστε για ύπνο, μια διαδικασία που όμως μπορεί να πάρει έως και δύο ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όσο έχει έντονη ζέστη. Κατά το χειμώνα όμως, και όσο κάνει κρύο, ο ύπνος μας έρχεται πολύ πιο σύντομα, σπάνια διακόπτεται και είναι στο σύνολό του πιο ποιοτικός.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top