Γηροκομείο Χανιά: Συνελήφθη ένας νοσηλευτής

«Επικρατεί τρόμος, οι άνθρωπο είναι αιχμάλωτοι»

Ένας νοσηλευτής, ο οποίος εργάζεται στο γηροκομείο στα Χανιά, που ερευνάται για τον θάνατο 73 ηλικιωμένων, συνελήφθη χθες το βράδυ από την αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία. 

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση γυναίκας που έχει καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ένας νοσηλευτής και μια γυναίκα, φίλη της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα. 

Γηροκομείο Χανιά: Επείγον ερώτημα από το υπουργείο Εργασίας

Και τα τρία πρόσωπα, φέρονται να διατύπωσαν ευθέως κατηγορίες στο πρόσωπο της μηνύτριας, κατονομάζοντάς την, με σχόλιά τους κάτω από δημοσίευμα που αφορούσε στην επίμαχη υπόθεση, ως σκευωρό που εξαγοράζει μάρτυρες κατηγορίας.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον θάνατο 73 ανθρώπων που φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο, το 2020 και ο το 2021, με τις καταγγελίες συγγενών και πρώην εργαζομένων να σοκάρουν. 

Γηροκομείο στα Χανιά: «Οι άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι»

Πρώην εργαζόμενη, η οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, μίλησε στο Open για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο, αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρονταν αρκετοί στους τρόφιμους. 

Γηροκομείο Χανιά: Ερευνώνται 73 θάνατοι και μεταβιβάσεις ακινήτων

«Είναι περίεργο να λέμε ότι είναι σοκαρισμένα τα Χανιά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο φως η υπόθεση, είχαν γίνει και παλιότερα καταγγελίες. Δεν είχαμε πρόσβαση εμείς οι βοηθοί νοσηλευτών στους συγγενείς, να προειδοποιήσουμε. Επικρατούσε το απόρρητο, η σιωπή», είπε η γυναίκα, περιγράφοντας συνθήκες τρόμου. 

Όπως είπε, η διεύθυνση τους απαγόρευε να μιλούν ακόμα και μεταξύ τους για όσα συνέβαιναν εκεί, ενώ η συμπεριφορά προς τους ηλικιωμένους ήταν άσχημη.

Γηροκομείο στα Χανιά: «Η μητέρα μου έφυγε πεινασμένη, είχε πληγές»

«Τους καθίζανε στα αμαξίδια, κλεισμένους στα δωμάτια, ούτε στο σαλόνι δεν τους άφηναν. Οι άνθρωποι είναι αβοήθητοι, κατάκοιτοι, επικρατεί τρόμος, φοβόντουσαν να ζητήσουν χαρτί υγείας» ανέφερε.

Οι ηλικιωμένοι, όπως κατήγγειλε, ήταν αβοήθητοι, και πολλοί από αυτούς εκλιπαρούσαν τους νοσηλευτές να τους προστατεύσουν. 

Χανιά: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το γηροκομείο - Τι λένε οι δικηγόροι

«Είναι γελοίο, άνθρωποι να κλαίνε στα χέρια σου και να σου λένε, “μίλα, άνοιξε το στόμα σου”. Δεν τους έδιναν το τηλέφωνο ούτε να μιλήσουν στους συγγενείς. Ερχόντουσαν και δεν τους άφηναν να τους πλησιάσουν. Μίλησα γιατί οι άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι, κάτι πρέπει να κάνει η κοινωνία. Όσο ήμουν εκεί πέθαναν 25 άτομα, μπορεί και παραπάνω», είπε η πρώην εργαζόμενη.

Αρνείται τα πάντα η διεύθυνση

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του γηροκομείου, μιλώντας στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως τίποτα από ό,τι καταγγέλλεται δεν ευσταθεί. 

«Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Όλα όσα ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει αναφορικά με τους φιλοξενούμενους της μονάδας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί», είπε.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις της εκπροσώπου εργαζομένων του γηροκομείου.

«Ακούγοντας όλες αυτές τις καταγγελίες, είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Δουλεύουμε εδώ από τις αρχές της επιχείρησης. Ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει, ποτέ δεν έχουμε χτυπήσει. Τα χέρια μας είναι καθαρά. Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Μετά τις απολύσεις τους ίσως έχουν τους δικούς τους λόγους, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους ξέρω. Πάντως υπάρχει σκοπιμότητα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Καταγραφόμαστε από κάμερες όλο το 24ωρο και θα φανεί αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top