Χανιά: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το γηροκομείο - Τι λένε οι δικηγόροι

«Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστώθηκαν»

Τι είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o δικηγόρος της ιδιοκτησίας του γηροκομείου, Νίκος Ρουσόπουλος

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση με τους μυστηριώδεις θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά της Κρήτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικαστικού συντάκτη του Star, Kωνσταντίνου Γεώργιζα.

Κρήτη: Έρευνα για 68 νεκρούς σε γηροκομείο - Τι έδειξε η εκταφή ηλικιωμένης

Ο Εισαγγελέας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου με αναφορές στο επίμαχο θέμα και παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει, στις - κατά την κρίση του- νόμιμες ενέργειες, ενόψει της «σοβαρότητας» της υπόθεσης. Επίσης ζήτησε από εισαγγελέα να εποπτεύσει ο ίδιος το ανακριτικό έργο.

Χανιά: 68 νεκροί ηλικιωμένοι σε γηροκομείο - Διεξάγεται έρευνα

Χθες, με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε κι έγινε η εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία διέμενε στη συγκεκριμένη δομή, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της. Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία οικογένειας τροφίμου. Το τελευταίο έτος φέρεται να έχουν σημειωθεί 68 θάνατοι ηλικιωμένων - τροφίμων στο γηροκομείο και όλοι τους με αιτία θανάτου, την ανακοπή καρδιάς. 

«Όντως είναι οι θάνατοι σε αυτόν τον αριθμό, όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας έχουν νοσηλευτεί πάνω από 870 γέροντες και γερόντισσες. Τη δε περίοδο, η οποία αναφέρεται, ήταν πάνω από 300-350. Σε μια έρευνα που έκανα για τα στοιχεία θανάτων στα γηροκομεία, είδα ότι στην ΕΕ οι θάνατοι από ανακοπή καρδιάς είναι 78%» είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, o δικηγόρος της ιδιοκτησίας του γηροκομείου, Νίκος Ρουσόπουλος.

Δικηγόροι ιδιοκτητών γηροκομείου: Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστώθηκαν

Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών του γηροκομείου Χανίων, Ιωάννης Σφακιωτάκις και Νίκος Ρουσόπουλος, τονίζουν πάντως ότι ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, ούτε αστυνομικό δελτίο έχει εκδοθεί, ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστώθηκαν στη χθεσινή εκταφή πρώην τροφίμου του γηροκομείου.

Όπως αναφέρουν, στις 22-3-21 μεταξύ 05:00-07:00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί κανείς.

«Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από το 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κορωνοϊού, καμία παράβαση της νομοθεσίας» επισημαίνουν.

Υπογραμμίζουν δε ότι έγιναν αναφορές περί έρευνας για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων, «δίχως να γίνεται επίκληση καμίας απολύτως απόδειξης», γεγονός «διέσυρε βάρβαρα την επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top