Χανιά: 68 νεκροί ηλικιωμένοι σε γηροκομείο - Διεξάγεται έρευνα

Διατάχθηκε εκταφή σορού ηλικιωμένης για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου

γηροκομείο

Οι συνθήκες του θανάτου μιας ηλικιωμένης από την Κίσσαμο Χανίων διερευνώνται μετά από εισαγγελική παραγγελία. Μάλιστα, διατάχθηκε η εκταφή της σορού της, αφού η γυναίκα πέθανε πριν από 11 μήνες, στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας όπου διέμενε, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Παρόντες στην εκταφή που έγινε σήμερα ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και τέσσερις ιατροδικαστές -  δύο κρατικοί και ένας τεχνικός σύμβουλος από κάθε πλευρά- , της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας.

Eικόνα από το κοιμητήριο όπου έγινε η εκταφή- πηγή zarpanews

Eικόνα από το κοιμητήριο όπου έγινε η εκταφή- πηγή zarpanews

Η έρευνα επεκτείνεται σε όλους τους νομούς της Κρήτης σχετικά με θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για 68 περιπτώσεις. 

Αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτων των συγκεκριμένων περιπτώσεων καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ή άλλα αδικήματα.

Δικηγόροι ιδιοκτητών γηροκομείου: Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ούτε διαπιστώθηκαν ευρήματα κακοποίησης 

Οι δικηγόροι των ιδιοκτητών του γηροκομείου Χανίων, Ιωάννης Σφακιωτάκις και Νίκος Ρουσόπουλος, τονίζουν πάντως ότι ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, ούτε αστυνομικό δελτίο έχει εκδοθεί, ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστώθηκαν στη χθεσινή εκταφή πρώην τροφίμου του γηροκομείου.

Όπως αναφέρουν, στις 22-3-21 μεταξύ 05:00-07:00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί κανείς.

«Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από το 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κορωνοϊού, καμία παράβαση της νομοθεσίας» επισημαίνουν.

Υπογραμμίζουν δε ότι έγιναν αναφορές περί έρευνας για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων, «δίχως να γίνεται επίκληση καμίας απολύτως απόδειξης», γεγονός «διέσυρε βάρβαρα την επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top