Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα: Αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.500

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα. Τα νέα μέτρα που προβλέπονται για μετακινήσεις εκτός νομού και εστίαση. Ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.500.

Κορωνοϊός: Σήμερα ή αύριο τα κρούσματα θα φτάσουν τις 5.000

Συγκεκριμένα, μέχρι τη μία το μεσημέρι, είχαν καταγραφεί περίπου 4.000 κρούσματα, αριθμός που θα έχει αυξηθεί μέχρι τις 15:00 που ολοκληρώνεται η διαδικασία της καταμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος με περισσότερα διαγνωστικά τεστ συγκριτικά με προηγούμενες φορές. 

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός νέων μολύνσεων σημειώθηκε στις 30 Μαρτίου, όπου είχαν καταγραφεί 4.340 νέα κρούσματα.

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δέχεται πίεση, αφού αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε κλίνες ΜΕΘ.

Θεσσαλονίκη: Αύξηση 28% στα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

Τη Δευτέρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανήλθε στους 759. Συνολικά οι νοσηλευόμενοι φτάνουν στους 5.541, με τους 4.273 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και τους 1.268 σε ΜΕΘ.

Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ασθενείς έως τη Δευτέρα το βράδυ ήταν 2.509, με τους 392 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας βρίσκονται 1.332 ασθενείς εκ των οποίων οι 181 είναι διασωληνωμένοι ενώ το μεγάλο «φορτίο» βρίσκεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, με το 90% των ΜΕΘ να είναι κατειλημμένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top