Θεσσαλονίκη: Αύξηση 28% στα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ

Τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις 5/4

Ανήσυχοι είναι οι λοιμωξιολόγοι με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται συνεχώς. 

Συγκεκριμένα, η αύξηση που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα άγγιξε το 28%, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 2.000. 

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα ή αύριο - Θα φτάσουν τις 5.000

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία της πόλης δέχονται μεγάλη πίεση, καθώς η κάλυψη των ΜΕΘ είναι πλέον στο 90%. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 800 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ μόλις το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 245 νέα κρούσματα. 

Λόγο την κατάστασης αυτής μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων. 

Βατόπουλος: «Αβέβαιο το άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα»

Μετά το τέλος της σύσκεψης θα μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο». 

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτή εξάλλου που έφερε και την παράταση στην απόφαση για κλειστά καταστήματα.

Τζιτζικώστας: Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις επόμενες μέρες

Ανήσυχος για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας.

Κρούσματα σήμερα: «Πρωτιά» για την Αττική - Ξεπέρασαν τα 110 στην Αχαΐα

«Χρειάζεται προσοχή γιατί είμαστε ακόμα στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, οι μόνοι που έχουν τη γνώση και τα στοιχεία να παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι ειδικοί», είπε στο Mega. 

Ο κ. Τζιτζικώστας καταδίκασε τους συνωστισμούς που λαμβάνουν χώρα χαρακτηρίζοντάς τους ως «απαράδεκτους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top