Κορωνοϊός: Σήμερα ή αύριο τα κρούσματα θα φτάσουν τις 5.000

«Μαύρη» πρόβλεψη από τον καθηγητή πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη

Ρεκόρ κρουσμάτων τις επόμενες ώρες πρέβλεψε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Πηγή/βίντεο Open

«Μαύρο» ρεκόρ νέων κρουσμάτων αναμένεται τις επόμενες ώρες, αφού σήμερα ή αύριο δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και τα 5.000, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καθηγητή πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη.

«Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου», είπε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί στο Open, επισημαίνοντας πως αναμένεται να «αγγίξουμε» τις 5.000 νέες μολύνσεις.

Κρούσματα σήμερα: «Πρωτιά» για την Αττική - Ξεπέρασαν τα 110 στην Αχαΐα

Τζανάκης: «Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά»

Αναφορικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη υπογράμμισε: «Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή πρέπει να ανατραπεί», τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Lockdown: Ανοικτά όλα τα σενάρια για σχολεία, εστίαση και Πάσχα

Επίσης, ανέφερε ότι θα ήταν καλό να επιτραπεί στους πολίτες να πάνε στα εξοχικά τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο αποσυμφοριστούν το κέντρο και οι μεγάλες αστικές περιοχές.

«Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές»

κορωνοϊός πάρκα

Θετικός στο άνοιγμα των μετακινήσεων το Σαββατοκύριακο ήταν ο κ. Νίκος Τζανάκης. / Eurokinissi

Τι είπε για το άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων από νομό σε νομό

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης και των εξωτερικών, ο κ. Τζανάκης είπε ότι θα ήταν μια λύση «ωφέλιμη για την πανδημία», καθώς «θα μετατρέψει μια άκρως ανασφαλή κοινωνική συμπεριφορά σε πιο οργανωμένη, πιο φορμαρισμένη και πιο ασφαλή κοινωνικότητα».

Τέλος, για τις μετακινήσεις εκτός νομού, επεσήμανε ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν με προϋποθέσεις: «Μπορούμε να δούμε κάποιους κανόνες για απαγόρευση σε άκρως επιβαρυμένες περιοχές, ή ακόμα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά και με τα self test, έτσι ώστε να ζήσουμε μια κανονικότητα με τον κορωνοϊό μέχρι να τον νικήσουμε πλήρως», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top