Σχολεία: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το αν θα ανοίξουν

Προτεραιοτητα τα Λύκεια

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Α. Βατόπουλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα στο χωριό, ενώ αβέβαιο είναι όπως είπε και το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως ειδικά για το θέμα των σχολείων υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της επιτροπής και όλα θα κριθούν τις επόμενες τρεις με τέσσερις μέρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Εξαδάκτυλος: «Να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄Λυκείου»

Όπως είπε, «υπάρχουν δύο αντιμαχόμενες απόψεις στην επιτροπή». Η πρώτη εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου, λόγω των πανελληνίων εξετάσεων και η δεύτερη ότι πρέπει να ανοίξουν και τα δημοτικά, καθώς οι μαθητές τους είναι πιο πειθαρχημένοι. 

Σαρηγιάννης: Τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα - Τώρα μόνο η Γ' Λυκείου

Ο ίδιος εκτίμησε πως το άνοιγμα των Λυκείων ενδεχομένως να είναι πιο ασφαλές, εφόσον θα γίνονται τα self tests στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ενώ όπως έχει κάνβει γνωστό η κυβέρνησημ προτεραιότητα είναι να επιστρέψουν στα θρανία κυρίως οι μαθητές των Λυκείων. Εκτιμά μάλιστα ότι τα self tests θα συμβάλουν στο ασφαλές άνοιγμά τους, ενώ η διάθεσή τους σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει από την Πέμπτη από τα φαρμακεία των αστικών κέντρων.   

Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό

Όσον αφορά στο φετινό Πάσχα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως αν θα πάμε στο χωριό, εξαρτάται από το πού είναι το χωριό. 

Πάσχα: Γρίφος οι μετακινήσεις εκτός νομού– Θα το περάσουμε στο χωριό φέτος;

«Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο να πάμε εκτός νομού. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα πως η επιτροπή των ειδικών δε δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση, αλλά από την κοινωνία που θέλει να λειτουργήσει και ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι να κρύψει από τους πολίτες.

Πάσχα: «Μια εβδομάδα νωρίτερα θα αποφασιστεί η μετακίνηση από νομό σε νομό»

Κατέληξε τέλος λέγοντας πως τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα μπορούσαν να δημοσιεύονται την επόμενη μέρα με σβησμένα τα ονόματα, όπως γίνεται και στη Βρετανία, για να μην έχουν καμία αμφιβολία οι πολίτες για ότι συζητιέται σε αυτές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top