Εξαδάκτυλος: «Να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄Λυκείου»

«Πάσχα στο χωριό με προϋποθέσεις», προτείνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το άνοιγμα των σχολείων, τη μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα και το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Βίντεο Σκάι

Πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που εισηγούνται να μην ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, με τους μαθητές της 3ης Λυκείου να εξαιρούνται λόγω πανελλαδικών. 

Σαρηγιάννης: Τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα - Τώρα μόνο η Γ' Λυκείου

Όπως εξήγησε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί στον Σκάι, «η πίεση είναι τρομακτική και η Επιτροπή θα πρέπει να δει πού υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται», τονίζοντας ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, τόνισε ότι εφόσον δε γίνονται μαθήματα στις υπόλοιπες βαθμίδες και οι σχολικές αίθουσες είναι άδειες, οι μαθητές θα μπορούσαν να μπαίνουν σε μικρούς αριθμούς μέσα στις τάξεις ώστε να γίνουν οι πανελλήνιες.

«Πάσχα στο χωριό με προϋποθέσεις»

Και ενώ πλησιάζουν οι μέρες προς το Πάσχα, όλοι αναρωτιούνται εάν φέτος θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ώστε να ψήσουν τον οβελία στο χωριό τους.

Πάσχα: Γρίφος οι μετακινήσεις εκτός νομού– Θα το περάσουμε στο χωριό φέτος;

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως οι πολίτες θα μπορούσαν να μετακινηθούν μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας, ώστε να περιοριστούν και οι εικόνες συνωστισμού.

«Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους,  εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Λιανεμπόριο: «Σωστή η απόφαση για Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στο «πάγωμα» της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αχαΐα, η Κοζάνη και η Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι ήταν μια «σωστή απόφαση».

Έκτακτο επίδομα έως 4.000 σε επιχειρήσεις τον Απρίλιο

«Όταν επί τρεις ημέρες αυξάνει κατακόρυφα η πίεση στο σύστημα υγείας και ξεκινούν οι εφημερίες χωρίς ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ και με δεδομένο ότι το μεγάλο κέντρο της χώρας λειτουργεί ήδη με 100% πληρότητα, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο», εξήγησε, λέγοντας ότι από την περασμένη Τετάρτη που ανακοινώθηκε το άνοιγμα σε αυτές τις περιοχές, υπήρχε ραγδαία επιδείνωση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top