Σαρηγιάννης: Τα σχολεία να ανοίξουν μετά το Πάσχα - Τώρα μόνο η Γ' Λυκείου

Τα κρούσματα θα «πέσουν» μετά τις 20 Απριλίου, προέβλεψε ο καθηγητής

Όσα είπε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για το άνοιγμα των σχολείων και την επιδημιολογική αποκλιμάκωση. Video Σκάι

Διίστανται οι απόψεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα κάνουν λόγο για επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στις 12 Απριλίου, με self test σε μαθητές και καθηγητές. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστηρίζει ότι θα ήταν προτιμότερο να επιστρέψουν τώρα μόνο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και οι άλλες τάξεις μετά το Πάσχα.

Ανοίγουν τα σχολεία, ακολουθεί η εστίαση - Τα σενάρια και οι ημερομηνίες

«Είναι θέμα ανάγκης για την 3η Λυκείου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Πανελληνίων. Οι επόμενες τάξεις των σχολείων θα πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον Σκάι.

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα επεσήμανε ότι θα δώσει μια μικρή επιβάρυνση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ωστόσο «είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης των επιχειρήσεων».

Ποια μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού; 

Επίσης, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι η αποκλιμάκωση της πανδημίας αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου

«Θα έχουμε συνέχιση της αύξησης προφανώς μέχρι τα μέσα Απριλίου, με δεδομένο ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, ευελπιστώ εγώ προσωπικά, να λειτουργήσουμε καλά. Αν η διαδικασία των self test πετύχει, και ευελπιστώ ότι θα πετύχει με δεδομένη την υψηλή συχνότητα που θέλουμε να γίνονται τα τεστ, μια φορά την εβδομάδα, μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της διασποράς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η αναμενομένη αύξηση ενδέχεται να φτάσει μεταξύ 4.000 - 4.500 κρουσμάτων την ημέρα μέχρι τις 18 Απριλίου περίπου. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η πολυπόθητη μείωση, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top