Ποια μαγαζιά ανοίγουν τη Δευτέρα - Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας

Τα νέα μέτρα που ισχύουν στο λιανεμπόριο από τις 5 Απριλίου

Ποια μέτρα ισχύουν από Δευτέρα στα μαγαζιά. Όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση την Τετάρτη.

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα και με προϋποθέσεις, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Μόνο το ΣΚ διαδημοτικές μετακινήσεις

«Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτι», τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες, να κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά από Δευτέρα

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, από Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα, πριν των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους μόνο στον δήμο τους τις καθημερινές, αφού η διαδημοτική μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο το σαββατοκύριακα. Έτσι, θα πρέπει να στέλνουν ένα sms την ημέρα στο 13032 και θα έχουν χρονικό περιορισμό τριών ωρών για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Επίσης, για το λιανεμπόριο δίνεται η δυνατότητα αγορών και με τις μεθόδους click away έξω από τα καταστήματα και click in shop με ραντεβού.

Εντός του καταστήματος θα πρέπει να βρίσκεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top