Πάσχα: Γρίφος οι μετακινήσεις εκτός νομού– Θα το περάσουμε στο χωριό φέτος;

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ο κόσμος θέλει να κάνει Πάσχα στην επαρχία, ωστόσο όπως λένε οι ειδικοί αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα είναι οι πολίτες. Ειδικοί και κυβέρνηση επεξεργάζονται μέρα με την ημέρα, όλα τα δεδομένα που δίνει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και καλούνται να λύσουν τον γρίφο των μετακινήσεων από νομό σε νομό.  

Πάσχα: «Μια εβδομάδα νωρίτερα θα αποφασιστεί η μετακίνηση από νομό σε νομό»

Εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν οι μετακινήσεις αναμένεται να επιτραπούν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο κόσμος θέλει να κάνει Πάσχα στην επαρχία, ωστόσο όπως λένε οι ειδικοί αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων. 

Απομακρύνεται το σενάριο για «ελληνικό Πάσχα» φέτος- Τι είπε η Μ.Θεοδωρίδου

Σε χωριά που το Πάσχα έσφυζαν από ζωή, όπως ο Βάβδος Χαλκιδικής, τώρα οι κάτοικοι απλώς εύχονται να πάει κόσμος γιατί «χωρίς κόσμο δεν έχει ζωή το χωριό».

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Το ερώτημα αυτό θα απασχολήσει και την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, οι ιεράρχες θα προτείνουν ανοιχτούς ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα, με όριο πιστών. 

Κυριακή της Ορθοδοξίας με μέτρα προστασίας στις εκκλησίες

Με τα δεδομένα της μέχρι τώρα επιδημιολογικής κατάστασης, δε θα επιτραπεί η περιφορά του επιταφίου στους δρόμους των ενοριών και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Ανάσταση δε θα ψάλλει εκτός ναού.  

Τι θα επιτραπεί και τι όχι το Πάσχα

Ένα μεγάλο ναι θα επιθυμούσαν να ακούσουν οι ξενοδόχοι. Οι διασωληνωμένοι και ο αριθμός των κρουσμάτων ωστόσο καθορίζουν την υποδοχή των τουριστών.  

Κοτανίδου: «Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας»

«Υπάρχει ακόμα μια αμφιβολία και από πλευράς ξενοδόχων αν θα ανοίξουν για σεζόν και ο κόσμος ενώ υπάρχει διάθεση, δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να προχωρήσουν σε κράτηση» εξήγησε η ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού οργανισμού, Μαρία Αλιφραγκή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top