Κυριακή της Ορθοδοξίας με μέτρα προστασίας στις εκκλησίες

Στη Μητρόπολη Αθηνών η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους οι Μητροπολιτικοί ναοί σε ολόκληρη τη χώρα, σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό test με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.

Κορωνοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς έως το Πάσχα

Τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου, αλλά και για τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, στις 26 Μαρτίου.

Self test κορωνοϊού: Ξεκινούν από Απρίλιο - Θα γίνονται στο σπίτι

Η Συνοδική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι συνοδικοί μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος και Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος. Τελετάρχης ήταν ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Το παρών έδωσαν μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, πρέσβεις Ορθόδοξων κρατών, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top