Κοτανίδου: «Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας»

Έκανε έκκληση στους πολίτες για λίγη ακόμη υπομονή

Tι είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

Το δημόσιο Σύστημα Υγείας, παρά τις ανεπάρκειες του και τη δεκαετή κρίση, κατάφερε να ανταπεξέλθει μέχρι τώρα στην πανδημία που μαστίζει όλον τον πλανήτη, επεσήμανε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Κικίλιας: Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική - Ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία 

«Ήθελα να κάνω μια έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, προς όλους τους Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα: “Kάντε ακόμη λίγη υπομονή, κρατηθείτε στα σπίτια σας, μήπως καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, κι εσείς κι εμείς. Δεν αντέχουμε παραπάνω, ούτε το lockdown, ούτε να είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας”» είπε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Κοτανίδου.

Ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Star, Κατερίνας Παπακωστοπούλου, για το αν θα παραταθεί το lockdown έως τις 15 Μαρτίου, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας απάντησε πως βασικό μέλημα όλων μελών της επιτροπής είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες.

«Δυστυχώς τα νούμερα και τα κρούσματα που συνεχώς αυξάνονται δε μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτήν την εβδομάδα, είμαστε συνεχώς σε τηλεδιασκέψεις, με στόχο να δούμε μέχρι την Παρασκευή αν υπάρχει έστω μία “χαραμάδα”. Παρά την ελπίδα μας, τα νούμερα δε φαίνονται καλά. Ακόμη, δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή, από το μεσημέρι και μετά» κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top