Η συγκινητική αναφορά Κικίλια στη μάχη που δίνει βρέφος 24 ημερών στη ΜΕΘ

Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική - Ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία

Στη μεγάλη πίεση που δέχεται πλέον το ΕΣΥ, ιδίως στην Αττική, από τα κρούσματα κορωνοϊού και το ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.   

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι συμπληρώνονται 12 μήνες από τότε που διαπιστώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, που όπως ολόκληρος ο κόσμος δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση  δημόσιας υγείας και υπενθύμισε ότι στις 26//2020 μετέβη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. 

«Υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και ρεκόρ εισαγωγών στις εφημερίες των νοσοκομείων, που χθες έφθασαν τις 128» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι η Αττική δέχεται το μεγαλύτερο φορτίο, στην οποία η κάλυψη στις ΜΕΘ έφθασε στο 90% (235 από το σύνολο των 262).  

Κορωνοϊός: 1.913 νέα κρούσματα σήμερα - 28 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Υπουργού Υγείας στο βρέφος 24 ημερών που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. «Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία  από τι; 19/2 την πορεία ενός μωρού διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας και ζήτησε  «να σκεφθούμε αυτήν την εικόνα και να κάνουμε από την πλευρά του ο καθένας ό,τι  μπορεί για να ξεπεράσουμε αυτήν  τη δυσκολία». 

O κ. Κικίλιας ανέφερε πάντως ότι « τώρα είναι πιο ορατό από το ποτέ το τέλος λόγω των εμβολιασμών» και ανακοίνωσε ότι ανέβηκε ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμών σε πάνω από 30.000 ενώ έχουν κλεισθεί ραντεβού για 1,480 εκατ. εμβολιασμούς, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα «Ελευυθερία»  παράδειγμα προς μίμηση. 

Κικίλιας: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top