Απομακρύνεται το σενάριο για «ελληνικό Πάσχα» φέτος- Τι είπε η Μ.Θεοδωρίδου

Νωρίς ακόμα για αποφάσεις σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

 Τι είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου για το ενδεχόμενο να κάνουμε φέτος Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας

Tην ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των γυμνασίων - λυκείων, αλλά και το θέμα της μετακίνησης από νομό σε νομό, που ίσως να επιτρέψει το «ελληνικό Πάσχα» φέτος. 

Άρση lockdown: 5/4 ανοίγει το λιανεμπόριο και ακολουθεί η Γ΄ Λυκείου  

Ωστόσο, με τις μέχρι στιγμής δηλώσεις των ειδικών τα πράγματα δε δείχνουν πολύ ευοίωνα για το Πάσχα. Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ερωτήθηκε αν το ποσοστό των εμβολιασμών μέχρι τον Μάιο θα επέτρεπε να γιορτάσουμε το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, με την απάντησή της να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Κοτανίδου: «Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας»

«Αυτή είναι η επιθυμία όλων των Ελλήνων να πάνε το Πάσχα στα χωριά τους και να ζήσουν όπως όλες τις χρονιές ένα ελληνικό Πάσχα, όμως αυτό δε συνάδει με το ποσοστό εμβολιασμού μέχρι σήμερα. Μπορεί να είναι ο παππούς και η γιαγιά εμβολιασμένοι, αλλά δε θα είναι τα παιδιά και πιθανότατα οι γονείς. Άρα αν πάνε, θα πρέπει να κρατούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας» είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι επιδημιολόγοι είναι πιο ειδικοί για να απαντήσουν σε αυτό.

Πιο διαλλακτική ήταν βέβαια στο ενδεχόμενο να θέλουν δύο εμβολιασμένα άτομα να πάνε μόνοι στο εξοχικό τους. «Τα πράγματα είναι πιο εύκολα» σε αυτή την περίπτωση, σημείωσε.

Δημόπουλος: «Πάσχα στο χωριό αν τηρηθούν τα μέτρα»

Εκτός από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση της σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής της εξήγησε ότι είναι νωρίς ακόμα για «πράσινο» φως στις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μπακογιάννη: Δε θα με κρατήσει κανείς να μην πάω στην Κρήτη το Πάσχα

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη τάσσεται υπέρ της παραμονής στο σπίτι για τις διακοπές του Πάσχα. «Με την οικογένειά του ο καθένας, θα μπορεί να πάει στο προαύλιο της εκκλησίας το Πάσχα» είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ. 

Παγώνη: «Πάσχα χωρίς μετακινήσεις, με τις οικογένειές μας»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 εμφανίστηκε αισιόδοξος για το Πάσχα λέγοντας ότι μετά τις 20 Απρίλη θα μιλάμε σε άλλη βάση, που θα επιτρέψει να κάνουμε καλύτερες γιορτές σε σχέση με πέρσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top