Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Πού θα συνεχιστεί η νοσηλεία του

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την απόρριψη αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας στις 9/3/21

Βγήκε από την εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας όπου νοσηλευόταν για εννέα ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Κουφοντίνας: Σταμάτησε την απεργία πείνας- Ξεκίνησε σταδιακά η σίτισή του

Σύμφωνα με το LamiaReport, οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του γενικά καλή. Η νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε θάλαμο - κελί του πρώτου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής για τη μεταγωγή

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου και διήρκεσε 65 ημέρες. Εισήχθη στο Νοσοκομείο Λαμίας στις 25 Ιανουαρίου μετά από επιπλοκές στην υγεία του. Τελικά στις 16 Φεβρουαρίου εισήχθη με σοβαρά προβλήματα στη ΜΕΘ και λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε και απεργία δίψας, ενώ αρνήθηκε τη χορήγηση ορού.

Τελικά στις 14 Μαρτίου ανακοίνωσε μέσω της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ ότι σταματά την απεργία πείνας. Σήμερα κινείται υποβασταζόμενος και η επανασίτισή του έγινε χωρίς προβλήματα.

Αίτημα του Κουφοντίνα ήταν η αναστολή της απόφασης για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε στις 17/3 το αίτημά του λόγω έλλειψης αρμοδιότητας και έκρινε ότι αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top