Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής για τη μεταγωγή

Έκρινε ότι αρμόδια να επιληφθούν το αίτημα είναι τα Ποινικά Δικαστήρια

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την απόρριψη αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας στις 9/3/21

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας, την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, ενώ έκρινε ότι αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Κουφοντίνας: Σταμάτησε την απεργία πείνας- Ξεκίνησε σταδιακά η σίτισή του

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε από το ΣτΕ, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κ. Νικολάου.

Κλέων Γρηγοριάδης: Βαρυποινίτης και όχι τρομοκράτης ο Κουφοντίνας!

Σήμερα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας απέρριψε την αίτηση αναστολής Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το ΣτΕ είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος και αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top