Κουφοντίνας: Σταμάτησε την απεργία πείνας- Ξεκίνησε σταδιακά η σίτισή του

Η δήλωση της συνήγορό του και η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 14/3 σχετικά με την παύση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα.

Την απεργία πείνας μετά από 66 μέρες, σταματά ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με δήλωσή του, που δόθηκε τηλεφωνικά στη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο καταδικασμένος αρχιεκτελεστής της 17Ν ανακοίνωσε τη διακοπή της απεργίας πείνας. Σύμφωνα με το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας, ξεκίνησε η σταδιακή έναρξη σίτισής του μετά από επιθυμία του ιδίου, ενώ η κατάστασή του παραμένει σοβαρή στη ΜΕΘ όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. 

Κουφοντίνας: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα «παγώματος» της μεταγωγής του

Η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για τη συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Σοφός για Κουφοντίνα: «Έκανα το χρέος μου απέναντι στις αξίες που πρεσβεύω»

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα. Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

Κλέων Γρηγοριάδης: Βαρυποινίτης και όχι τρομοκράτης ο Κουφοντίνας!

Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Γενικό νοσοκομείο Λαμίας: Σταδιακή έναρξη σίτισης του ασθενούς - Σοβαρή η κατάστασή του

Το μεσημέρι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021).

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στη σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top