Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης για βιασμό κατά συρροή

«Θα ήταν ελεύθερος αν δεν ήταν ο Λιγνάδης» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την τετράωρη απολογία του στη 19η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του. 

Λιγνάδης: Η διαδικασία μετά την απόφαση προφυλάκισής του ή μη

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου θα κρατηθεί. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα εκτελέσεων το πιο πιθανό ανάριο είναι να μεταχθεί στις φυλακές Τρίπολης. Ωστόσο πιθανόν να μεταφερθεί και σε εκείνες των Γρεβενών. Πρόκειται για δύο σωφρονιστικά ιδρύματα που θεωρούνται ασφαλή για υπόδικους με τέτοιου είδους αδικήματα. Ακόμα δεν έχει βγει το φυλακιστήριο, ενώ γίνονται προσπάθειες οι μεταγωγή να γίνει σήμερα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποχωρεί από το γραφείο της ανακρίτριας μετά την απολογία του

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Yπόθεση Λιγνάδη: Οι κατηγορίες των Αιγυπτίων - Οι ισχυρισμοί του σκηνοθέτη

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, ανέφερε πως δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή επιχειρείται η ηθική εξόντωσή του και όχι η φυλάκισή του. 

Δεν έπεισε την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης για την αθωότητά του και οδηγείται στη φυλακή 

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Υπόθεση Λιγνάδη: «Άγνοια» δηλώνουν δύο από τους μάρτυρες υπεράσπισης

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, προσπάθησε ακόμα να αποδομήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων εναντίον του και τις μαρτυρίες των μηνυτών. Τους χαρακτήρισε ως «αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους» τους οποίους χρησιμοποιούν οι «ζηλόφθονες» συνάδελφοί του.

Απολογείται ο Λιγνάδης - Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας

Παρουσίασε,  επίσης, τη διαδρομή του στον καλλιτεχνικό χώρο, ανέφερε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ζήτησε από την ανακρίτρια να τον αφήσει ελεύθερο ή να γυρίσει σπίτι του με περιοριστικούς όρους.

Δύο από τους μάρτυρες δε στηρίζουν το άλλοθι του Λιγνάδη 

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 και συγκεκριμένα την ημέρα που κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά ένα από τα φερόμενα ως θύματα σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, ο ίδιος βρισκόταν διακοπές με την Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της, Διονύση Παναγιωτάκη, στην Ιθάκη. Και οι δύο επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη-ηθοποιού. 

Η Ελένη Κούρκουλα προσέρχεται για να καταθέσει για το άλλοθι του Δημήτρη Λιγνάδη 

Ωστόσο, δύο από τους πέντε μάρτυρες που κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι του Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία γνώση για την ουσία της υπόθεσης και ότι ποτέ δε ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για να κληθούν να καταθέσουν. 

Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε

Αναφέρουν, μάλιστα, πως το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν τα ονόματά τους ως μάρτυρες υπεράσπισης τους έχει προκαλέσει σοβαρή προσωπική, επαγγελματική και ψυχολογική βλάβη. 

Λιγνάδης: Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του σκηνοθέτη-ηθοποιού

Παράλληλα, ο ένας από τους δύο μάρτυρες διευκρινίζει ότι «πράγματι ευρίσκετο στην Ιθάκη τον μήνα Αύγουστο του 2015, φιλοξενούμενος της κ. Ελ. Κούρκουλα, όχι όμως κατά την ημερομηνία 8 ή/και 9 Αυγούστου, αλλά από τις 10 Αυγούστου και μετά και παρέμεινε μόνο έως τις 13 ή/και 14 Αυγούστου. Δεν μπορεί, μετά ταύτα, να γνωρίζει οτιδήποτε για το πριν τη 10η Αυγούστου 2015 χρονικό διάστημα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top