Απολογείται ο Λιγνάδης - Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δηλώνει αθώος στο απολογητικό υπόμνημα

Όσα μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται αυτήν την ώρα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα αυτό. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δηλώνει αθώος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για βιασμό.

Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε

Η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, απορρίφθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

 

Λιγνάδης: Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του σκηνοθέτη-ηθοποιού

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει. Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως όλα στη διαδικασία έγιναν δικονομικά σωστά.

Υπενθυμίζεται ότι η ένσταση αφορούσε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε κριθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.  

Λιγνάδης: «Είμαι αθώος. Ζητώ να αφεθώ ελεύθερος»

Στο απολογητικό του υπόμνημα που αριθμεί 27 σελίδες, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρει ότι είναι αθώος και ζητά να αφεθεί ελεύθερος.

«Είμαι αθώος και ζητώ να αφεθώ ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων»

Λιγνάδης υπόμνημα

Επίσης, κάνει λόγο  για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες καταθέσεις», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

Λιγνάδης αθώος

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top