Yπόθεση Λιγνάδη: Οι κατηγορίες των Αιγυπτίων - Οι ισχυρισμοί του σκηνοθέτη

Tι αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα

Οι δύο άντρες από την Αίγυπτο που καταγγέλλουν τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό κατά την εφηβική τους ηλικία  περιγράφουν καρέ καρέ τα περιστατικά που βίωσαν. Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του εκδοχή για τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτουν, στο απολογητικό του υπόμνημα.

Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε

Η κατηγορία του Αιγύπτιου για βιασμό σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο- Τι ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης

Ο πρώτος Αιγύπτιος που προσήλθε στις αρχές είναι ο Σ.Σ. και έδωσε όχι μία άλλα τρεις καταθέσεις. Ισχυρίζεται ότι γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε ηλικία 17 ετών, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2014 σε γκέι μπαρ στην Αθήνα. Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι τον γνώρισε στα Goody’s το 2013.

Ο νεαρός καταγγέλλει ότι στις 9.08.2015 τον βίασε σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο μετά από παράσταση που σκηνοθετούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Περιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο σκηνοθέτης τον ακινητοποίησε με τα πόδια και τα χέρια του και προχώρησε σε άσεμνες πράξεις προς αυτόν και προς τον εαυτό του ταυτόχρονα. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται την πράξη λέγοντας για τη σκηνή που περιγράφει ο νεαρός ότι για να γίνει έπρεπε να έχει τρία χέρια.

Ο σκηνοθέτης από την  πλευρά του υποστηρίζει στο απολογητικό του υπόμνημα ότι  από 1η Αυγούστου μέχρι και τέλη Αυγούστου ήταν στην Ιθάκη με τον αδερφό του, την ανιψιά του,  την Ελένη Κούρκουλα και τον πρώην σύζυγό της.
Στις 20.01 του 2016 ο Σ.Σ. δηλώνει ότι φεύγει από το σπίτι του και μένει για 20 ημέρες στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “αισθανόμουν πολύ ασφάλεια μαζί του”. Ο σκηνοθέτης δεν αρνείται τη φιλοξενία.

Η κατηγορία του Αιγύπτιου για βιασμό στα 14 του- Τι ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης

Ο νεαρός Αιγύπτιος με τα αρχικά Α.Ε που μήνυσε τον σκηνοθέτη για βιασμό τον γνώρισε σε ηλικία μόλις 14 ετών.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει ότι τον Μάιο του 2010 έστειλε μήνυμα μέσω facebook στον Δημήτρη Λιγνάδη για συμβουλές, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Του απάντησε, όπως λέει, αμέσως και του έδωσε το τηλέφωνο του. Το μήνυμα επιβεβαιώνει στο απολογητικό υπόμνημα και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο 14χρονος και ο σκηνοθέτης έχουν έναν κοινό γνωστό, τον ξάδερφο του παιδιού.

Τον Αύγουστο  του 2010 ο νεαρός φέρεται να δήλωσε ότι κάλεσε τον σκηνοθέτη να τον πάρει από το αεροδρόμιο γιατί είχαν απεργία τα ταξί. Ο Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να καταρρίψει τον ισχυρισμό του, επικαλείται ότι εκείνη την ημέρα δεν είχαν απεργία τα ταξί. 

Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε στο σπίτι  του στην Αθήνα, αρχές Αυγούστου του 2010. Ο σκηνοθέτης από την πλευρά του δηλώνει ότι  από 3 ως 9 Αυγούστου ήταν στην Αίγυπτο και μετά σε περιοδεία σε Νεμέα, Επίδαυρο και Πάτρα. 

Δε συναντήθηκαν ποτέ ξανά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top