Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη - Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια

Καταθέτουν οι πέντε μάρτυρες - Στην Ευελπίδων η Ελένη Κούρκουλα

Ολοκληρώθηκε η απολογία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της 19ης ανακρίτριας στην Ευελπίδων, ενώ σε εξέλιξη είναι η εξέταση των πέντε μαρτύρων που έχει καλέσει. Το απόγευμα, το συμβούλιο πλημμελειοδικείων απέρριψε την ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε καταθέσει. 

Απολογείται ο Λιγνάδης - Απορρίφθηκε η ένσταση ακυρότητας

Όπως μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η απολογία του ηθοποιού διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες και βασίστηκε σε τρείς βασικούς άξονες:

Λιγνάδης: Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε

Δημήτρης Λιγνάδης

Στον ανακριτή ο Δημήτρης Λιγνάδης. - Eurokinissi

1)    Δήλωσε αθώος. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σεξουαλική σχέση με ανήλικους και ναρκωτικά. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο από «ζηλόφθονες» συναδέλφους του, οι οποίοι στην αρχή δεν ήθελαν να τον βάλουν στη φυλακή, όμως στη συνέχεια είδαν οικονομικό όφελος και προχώρησαν περαιτέρω στην «ενορχήστρωση της σκευωρίας εναντίον του».

2)    Προσπάθησε να αποδομήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων εναντίον του και τις μαρτυρίες των μηνυτών, τους οποίους χαρακτήρισε ως «αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους» τους οποίους χρησιμοποιούν οι «ζηλόφθονες» συνάδελφοί του.

3)    Επιχείρησε να μείνει έξω από την φυλακή. Παρουσίασε τη διαδρομή του στον καλλιτεχνικό χώρο, ανέφερε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ζήτησε από την ανακρίτρια να τον αφήσει ελεύθερο ή να τον αφήσει να γυρίσει σπίτι του με περιοριστικούς όρους.

Τώρα, αναμένεται να εξεταστούν οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχει καλέσει ο κατηγορούμενος. Στη συνέχεια, θα υπάρξει διάσκεψη της ανακρίτριας με τον Εισαγγελέα Προφυλακίσεων προκειμένου να αποφασιστεί ή όχι η προφυλάκισή ρου.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Star, εκτός των πέντε μαρτύρων που έχει καλέσει ο κ. Λιγνάδης, έχουν προταθεί ακόμα 15, ενώ στα χέρια της η ανακρίτρια έχει στα χέρια τις επισυναπτόμενα στοιχεία τα οποία έδωσε ο κ. Λιγνάδης μαζί με το πολυσέλιδο υπόμνημά του. 

Λιγνάδης: Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης στο πλευρό του σκηνοθέτη-ηθοποιού

Υπόθεση Λιγνάδη: Στην Ευελπίδων η Ελένη Κούρκουλα

Λιγνάδης Κούρκουλα

Στην Ευελπίδων έφτασε η Ελένη Κούρκουλα, ως μάρτυρας που κάλεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. - Eurokinissi

Το κατώφλι του κτιρίου 9 της Ευελπίδων πέρασαν πριν από λίγη ώρα η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα και ο σύζυγος της, ιδιοκτήτης του Actiοn24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Η κ. Κούρκουλα και ο κ. Παναγιωτάκης είναι δυο πρόσωπα που η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προτείνει ως μάρτυρες, καθώς υποστηρίζει ότι τις ημέρες του Αυγούστου του 2015 που καταγγέλλεται για έναν από τους βιασμούς ήταν μαζί τους διακοπές στην Ιθάκη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top