«Μήδεια»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

Πλάνα με DRONE εν μέσω χιονοθύελλας στα Βίλια Αττικής. Πηγή : "Χειριστής Drone: Χρήστος Γιατράκος - 8Film"

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Περιφέρεια Αττικής, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας της κακοκαιρίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Σημειώνεται ότι κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Κεντρική Μακεδονία.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, και τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγή ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες. Για τους ίδιους λόγους, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον Δήμο Καλαμαριάς κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και μεθαύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. "Παρ' όλο που όλοι οι δρόμοι της Καλαμαριάς είναι προσπελάσιμοι και τα συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν, ο συνδυασμός ολικού παγετού και συνθηκών λειτουργίας λόγω covid (με ανοιχτά παράθυρα) και δεδομένης της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόζεται, οδήγησαν στην απόφαση αυτή", αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στον Δήμο Θερμαϊκού. Νωρίτερα, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι λόγω του πολύ μεγάλου συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο), καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Πολιτική Προστασία: Έκτακτη σύσκεψη Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά για την κακοκαιρία

Τι αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

Την ίδια ώρα, απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

​​​​​​Στα λευκά τα Ιωάννινα- φωτογραφία Eurokinissi

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι' αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Στην επέλαση του χιονιά Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Μαγνησία, Ιωάννινα

Το θέμα θα επανεξεταστεί κι αύριο το πρωί σε νέα σύσκεψη.

«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε οτι θα παραμείνουν ανοικτοί. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top